11.12.2013 12:48

Já to zaplatím

Jistě si dobře pamatujete na slavnou scénu, kdy nově zvolený prezident Zeman v kuloáru České televize letěl po tlamě mezi křesla. Odpůrce Zemana to slušně pobavilo, ačkoliv si mohl rozčísnout lebzu  o konferenční stolek, což už by taková legrace nebyla, kdy tuto situaci zavinil ředitel České televize křupan Dvořák, protože Zemana nasměroval mimo schodiště na nebezpečný výškový předěl. Odplata na sebe nenechala dlouho čekat a Zeman si z křupana Dvořáka udělal poskoka pro popelníček, což pro změnu pobavilo asi většinu lidí, bez ohledu na nějaké sympatie k Zemanovi. Ačkoliv se běžně dělají záběry ze zákulisí, byl z jejich zveřejnění obrovský poprask, ale nikoliv protože si Zeman málem rozštíp lebzu, ale protože byl zesměšněn odesácký křupan Dvořák (více zde ČT řeší únik videa Zemanova popelníčku od pana ředitele).

Proč se k tomu Adikia vrací? Minulý týden novinářské kanálie upozornily na část záznamu z Poslanecké sněmovny, kde o přestávce jednání premiér Rusnok v soukromém rozhovoru s dalšími členy prozatímní vlády řešil nenadálé pracovní záležitosti – pohřeb Neslona Mandely.

Rozhovor to není úplně slušný, ale ruku na srdce, pokud nepracujete v nějaké firmě vedené homosexuálními devianty, jak hodně moc se od toho odlišuje vaše pracovní porada? A že se Rusnokovi nechce hnít 12 hodin v letadle, pak si hrát na těžce zdrceného „pozůstalého“ a dalších 12 hodin hnít v letadle cestou zpět, tomu se normální člověk, který má na starosti tisíc jiných důležitějších věcí, rozhodně nemůže divit. Navíc uvažoval naprosto racionálně, kdy takový výlet přijde na pěkný balík peněz, což je od něj při stavu naší státní pokladny jedině chvályhodné. Za situace, kdy se zde musejí dělat veřejné sbírky na těžce nemocné děti, protože stát na to nemá peníze, by naprosto bohatě stačilo, aby se na pohřeb s věncem dovalil náš velvyslanec.    

Ve snaze ztrapnit „Zemanova koně“ Rusnoka z toho odésáckým a topkovým zločincům zaprodané novinářské kanálie udělaly obrovskou aféru. Občanům podsouvají infantilní představu, že vládní politik musí být za všech okolností vzorem intelektuální dokonalosti a mistrem bontonu. Tím však rozhodně není ani tolik milovaný hrábě Spalnička, který svůj primitivismus dokazuje kdykoliv se objeví na obrazovce, a to aniž by otevřel svoji uslintanou tlamu.

Vzorem naprosté dokonalosti není ani zmrd Prasečas, kdy státní zástupce a soudní stolice konající v jeho průseru označil za „lidský dobytek a svině“ (byť kromě jeho případu má vcelku pravdu). Lze si jen velmi obtížně představit, že by se zmrd Prasečas nějak trápil zbytečnými náklady na služební cestu do Jihoafrické republiky, když si z našich peněz bez uzardění vydržoval milenku a nepochybně by to jedině přivítal, jako ideální příležitost pro neváznou šukačku s „doprovodným personálem“.  

Dokonce se nestalo ani nic hrozného z pohledu jiných států na naši republiku, jak se nás o tom snaží přesvědčit novinářské kanálie. V zahraničí se určitě najde mnoho nadšených kladečů věnců, ale jen naivní blb si může myslet, že by z toho naprosto všichni učůrávali blahem.

Oproti tomu zcela v pozadí zůstává „frajerské“ gesto ministra obrany Picka, když se bez většího zaváhání Rusnokovi nabídl, že náklady na cestu zaplatí. Při jeho platu by to asi nebyl problém a v první chvíli to tak vypadalo. Problém je, že ten zmrd tím „myslel rozpočtovou vatu Ministerstva obrany. Zbytečné náklady na pohřeb stejně zaplatí všichni občané a je tedy asi vcelku jedno, z rozpočtu kterého ministerstva to bude, ale slušný ministr by se v přítomnosti ministra financí alespoň chvilku zdráhal, aby to nebylo právě z jeho resortu.  Když se zmrd Picek tak frajersky nabídl, že to zaplatí, tak by to měl skutečně zaplatit, ale ze svého a hned potom jít do pr…., bez možnosti se vrátit do jakékoliv státní služby, i kdyby byl stokrát uznávaný odborník. Frajerské grandy ve státních službách opravdu nepotřebujeme.

Ze všeho nejhorší je však přístup České televize k výhradnímu přenosovému právu z jednacího sálu Poslanecké sněmovny, která se tím snížila na úroveň nejodpornějšího bulváru a k naprosté dokonalosti už jen scházejí snímky politiků ze záchodků či detailní záběry do dekoltů političek. V daném případě totiž rozhodně nešlo o nedbalost některého z aktérů rozhovoru, jak se nás snaží přesvědčit novinářské kanálie, ale o sprosté fízlácké skryté nahrávání jejich soukromého rozhovoru a zpřístupnění obsahu veřejnosti by bylo na místě pouze v případě, že by si domlouvali nějakou trestnou činnost.  

V nejbližším okolí „hříšníků“ jsou dvě dvojice mikrofonů. Jedna ve vzdálenosti nejméně dva metry u řečnického pultu a jedna za jejich zády na stole předsedajícího. Jistě jste si všimli, že když někdo začne mluvit  u řečnického pultu do mikrofonů, obvykle si upraví jejich polohu, protože sám pozná, že jinak z reproduktorů v sále není vůbec slyšet. Obráceně když se soukromě s někým baví předsedající, obvykle položí ruku na mikrofon, aby to nebylo slyšet, protože ho má přímo před sebou. O údajně „nechtěně zapnutém“ mikrofonu nikdo z trojice „hříšníků“ nevěděl, protože by to okamžitě poznali, neboť rozhovor by se ozýval z reproduktorů v jednacím sále. To by ale skutečně museli mít mikrofon přímo před pusou. Mikrofony pochopitelně zachytí i vzdálené zvuky (ruch), ale v mnohem menší intenzitě, které však v rušeném sále zaniknou i po zesílení aparaturou a slyší je pouze osoba mimo jednací sál (nebo se sluchátky na uších). Kdo si někdy nahrával stoliční jednání, tak tento „efekt“ velmi dobře zná, kdy při přehrávání záznamu s hrůzou zjistí, že okolní zvuky, které při nahrávání vůbec nevnímal, jsou natolik rušivé, že se záznam často ani nedá poslouchat.

Kromě zesilovací aparatury je zvuk z mikrofonů zaveden na režijní pult České televize, kde je mixován se záběrem některé z kamer. Ačkoliv ve sněmovně probíhala přestávka jednání, rozhodně se netýká kameramanů, což dokazuje švenkovaní kamer v průběhu rozhovoru. Přestávka se netýká ani režizéra přenosu, což zase dokazuje přepínání kamer v průběhu rozhovoru. Režizér přenosu velmi dobře věděl, že mikrofony snímají soukromý rozhovor členů vlády, kdy obraz přepnul na kameru, která na ně dělala čelní záběr, a opticky to vypadalo, že mluví přímo do mikrofonů. Přímo u mikrofonu však seděl předsedající komouš Filip, a přestože něco „pokřikoval“ na poblíž stojící skupinu poslanců, na rozdíl od trojice „hříšníků“ není absolutně vůbec rozumět, co říká.

Někdo si tedy také musel „pohrát“ i se zvukem z jednotlivých mikrofonů. Potvrzuje to i zkušený „parlamentní“ novinář Štěpán Kotrba

Vyhoďte už konečně někdo neschopného Dvořáka

Umělá kauza "ty vole, Mandela", kterou rozpoutal parlamentní tým redakce zpravodajství České televize zveřejněním záznamu soukromého rozhovoru premiéra Rusnoka, generála Picka a ministra Fischera z omylem nevypnutého ruchového mikrofonu o přestávce jednání Sněmovny (ČT24 tvrdí, že zvuk zaznamenaly mikrofony Poslanecké sněmovny... režie ČT ovšem zvuk přestávky neztlumila, naopak k zesílenému zvuku dodala prostřihy kamer), ukazuje míru neschopnosti a záštiplnosti týmu televize, která by měla plnit veřejnou službu. Místo toho se vyžívá v bulvárnosti a rozdmychávání nenávisti. Akreditace médií v Parlamentu či na vládě není nároková. Zneužívání akreditace ke šmírování a rádoby "investigacím" může vést k tomu, že Česká televize o akreditace přijde a přijde o možnost referovat o jednáních Sněmovny jinak, než komentováním oficiálního přenosu záznamu parlamentních kamer, který je na internetu. Nedivil bych se.

Platí (nikde nenapsané, a přitom všemi dodržované) pravidlo, známé od roku 1927 jako Chatham House Rule. Toto pravidlo bylo vytvořeno na podporu otevřenosti a sdílení informací. Je používáno po celém světě jako pomůcka pro svobodnou diskusi o otázkách, které jsou politicky citlivé. Při setkání, nebo jeho části, které se koná pod záštitou pravidla Chatham House, mají účastníci možnost využít obdržené informace, ale ani totožnost ani příslušnost řečníka nebo jakéhokoli jiného účastníka nesmí být odhalena.

Více zde Vyhoďte už konečně někdo neschopného Dvořáka

Tohle je skutečně nechutné fízlácké šmírování a hrubé porušení etických zásad seriozních novinářů, za což by měl ředitel České televize křupan Dvořák tvrdě nést odpovědnost. Za nechutné bulvární informace si povinnými koncesionářskými poplatky veřejnoprávní televizi rozhodně neplatíme a už vůbec ne za zesměšňování České republiky zpřístupněním soukromého rozhovoru členů vlády.  

Jak dlouhou si ještě budeme v České televizi „vykrmovat“ lidský dobytek zaprodaný zločinecké ODS a TOP09, než se z ní skutečně stane veřejnoprávní televize?

—————

Zpět


HLEDEJ NA ADIKII

Pokud hledáte informace k určité věci, využijte funkci

 

HLEDAT zadáním klíčového slova.


Blažek tuto funkci nepoužil a tak stále marně hledá tu spravedlnost.


KONTAKT ADIKIA

infoadikia@seznam.cz


ADIKIA PODPORUJE

www.hnutiusvit.cz

Podrobný program ZDE


ZÁKLAD PRÁVA ČR

Teorie relativity práva

Spravedlnost je abstraktní pojem, který se dokáže v konkrétním případě projevem českého soudce naprosto vytratit.

E = mc3

Vice ZDE


ADIKIA PŘEDSTAVUJE
symbol zmrdství

bývalý premiér ČR
Petr Nečas

Otec, který se dobrovolně vzdal svých dětí.


ADIKIA PŘEDSTAVUJE
předseda Ústavního stolce

JUDr. Pavel Rychetský

Nevyšší stolice komunisty zaplevelené stolice.

Otec zločinné přísudkové vyhlášky 

Práva zlodějů Org.23/13 

Odepření práva zlodějům by vedlo k dalšímu prohloubení zásahu do základních práv.


ADIKIA PŘEDSTAVUJE
Absolutně nejlepší 
ministr spravedlnosti ČR
JUDr: Pavel Blažek

Vyšší kultura se hned pozná!


ADIKIA PŘEDSTAVUJE
 I. náměstek ministra
 
JUDr. Daniel Volák

„Všichni soudci jsou čestní lidé a profesionálové“, ruku do ohně by za to dal.

596 soudců
členů zločinecké KSČ

Bašty komunistů v justici


ADIKIA PŘEDSATVUJE
předseda odborového svazu soudců
(Soudcovská unie)
JUDr. Tomáš Lichovník

„Alkohol za volantem nemá vliv na funkci soudce.“

„Soudce je také jen člověk.“

Plat soudce 100 000,- Kč
Definitiva 
Odpovědnost žádná
Zákonem chráněná osoba
Zdarma ozbrojená ochranka

Kdo ze smrtelníků to má?!


ADIKIA PŘEDSTAVUJE
prezident Exekutorské komory

Mgr. Ing. Jiří Prošek

Nevlastníte-li nic, stejně vám to vezmeme!

Váš exekutorský úřad.


ADIKIA HUMOR

III. ÚS 298/12 

Idea právního státu vychází z principu, že stát a občan nejsou v zásadním sporu, ale stát má sloužit občanům.

Ústavní stolec  LP 2012