28.01.2013 22:14

Jedni odcházejí, druzí přicházejí

Dnes byl po několika měsících propuštěn z vazby pan Petr Tajčman obviněný z nebezpečného pronásledování. Jednání o tom, zda má být i nadále vazebně stíhán se konalo více jak před týdnem, ale protože se státní zástupce neráčil obtěžovat přijít na jednání, byl odvláčen zpět do vazební věznice a musel čekat, zda si nepodá stížnost. Konečně pobyt v kriminále je běžnou náplní života rozvedených otců, tak proč si dělat nějaké výčitky, že tam bude o týden déle.

Pana Tajčmana na jednání přišlo podpořit několik přátel, ale na jednání nebyli připuštěni. Několik hodin pak netrpělivě na chodbě čekali na výsledek jednání a byl jsem požádán, abych všem vyřídil poděkování.  

Vážení přátelé,

chci Vám poděkovat za obětavost a podporu v "mojí" věci, hlavně za Váš čas. To, že nakonec nebyla veřejnost připuštěna na jednání, nevzniklo z mého zavinění. Já i můj advokát jsme byli předvoláni k veřejnému zasedání. Teprve na místě samém soudkyně sdělila, že se jedná o vazební zasedání a že (doslova): "... někdo asi rozeslal chybný formulář." I přes to, že tedy jednání proběhlo za zavřenými dveřmi, Vaše přítomnost pro mne byla velkou podporou.

Petr Tajčman

 

Vítej chlape zpátky mezi námi!

—————

Zpět