23.02.2014 21:17

Lobbista exekuční mafie

Každá špína dříve nebo později vyplave na povrch. Někdy to může trvat třeba deset let, jako v případě podvodnice bývalé manželky Moniky Mesznerové (Jablko nepadá daleko od stromu), někdy vyplave na povrch docela rychle, jako v případě odésáckého zmrda JUDr. Pavla Staňka. Ten se stal všeobecně známý až jako poslanec, když rozvedeným otcům věšel bulíky na nos s trapnou kosmetickou změnou Zákona o rodině ve prospěch střídavé péče o děti.

Věšet bulíky na nos

Volové, staří i ti mladí zvaní bulíci, jsou takoví pomalí a tak netečně se koukají svýma, jak se také říká buličíma očima, že spojení volů s nedostatkem inteligence není zase až tak nepochopitelné. Když někomu věšíme bulíky na nos, děláme z něj bulíka neboli hlupáka, snažíme se mu zkrátka něco nabulíkovat, oklamat ho, udělat z něj vola. Jak se bulíky či bulíci dostali do blízkosti nosu ve zmíněném spojení, není zcela jasné, ale nespíše došlo ke spojení (odborníci říkají ke kontaminaci), s úslovím vodit někoho za nos.

Zmrd Staněk však u rozvedených otců jen vzbuzoval falešnou naději, aby tím získal voliče pro zločineckou ODS a nejeden rozvedený bulík se ochotně nechal vodit za nos. Především pomatenci, kteří si hrají na „pravičáky“, ačkoliv zločinecká ODS byla levicovější než skutečná levice. Těmto bulíkům bylo dokonce jedno, že ve vedení zločinecké ODS je zmrd všech zmrdů Nečes, který veřejně sprostě urážel nešťastné rozvedené otce, kteří těmto bulíkům prošlapávali cestu. Stačilo se však podívat do životopisu zmrda Staňka a hned by věděli, co je zač.

V roce 2001 nastoupil ke Krajskému soudu v Hradci Králové jako jeho tiskový mluvčí a odborný asistent předsedy soudu. Po sestavení první Topolánkovy vlády přijal nabídku ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila a stal se mluvčím úřadu. V roce 2007 byl jmenován nejprve vrchním ředitelem a později prvním náměstkem ministra, kde působil do první poloviny roku 2010.

Zdroj Wikipedia JUDr. Pavel Staněk

Ještě dnes odésáčtí zločinci straší lidi návratem komoušů. Slyšel však někdo někdy zmrda Staňka, že by usiloval o odplevelení justice od bývalých komunistů? Jako první náměstek Ministerstva zlovůle k tomu měl ideální příležitost, stejně jako na prosazení změny Zákona o rodině ve prospěch střídavé péče. Staněk je tedy prachsprostý prospěchář, který se kdykoliv otočím tím směrem, ze kterého zrovna bude koukat nějaký prospěch, což dokazují čerstvé informace o jeho současných aktivitách.

Jako poslanec pletl na exekutory bič, teď jim radí se zákony

HRADEC KRÁLOVÉ - Jako poslanec připravoval zákony, které exekutorům znepříjemňovaly práci. Po neúspěchu v loňských podzimních volbách však Pavel Staněk (ODS) našel se soudními vymahači společnou řeč. Nyní jim radí, jak se v zákonných normách pohybovat. Pohled do zákulisí tvorby zákonů, správné kontakty a léta zkušeností jsou pro Exekutorskou komoru „cenným zbožím“.

Pavel Staněk se exekucemi zabýval již jako první náměstek ministra spravedlnosti v Topolánkově vládě. Jako poslanec a člen Legislativní rady vlády pak v roce 2012 předložil nová pravidla pro exekuce, která přinesla například tvrdší tresty pro exekutory včetně zákazu činnosti, snížení poplatků a větší ochranu dlužníků.

V loňských volbách však Staněk svůj mandát poslance neobhájil. A to přesto, že byl lídrem královéhradecké kandidátky občanských demokratů. Až z devátého místa ho „přeskočil“ trutnovský starosta a bývalý senátor Ivan Adamec.

Po červnovém rozpuštění sněmovny Staněk založil advokátní kancelář Legalcom. A jeho zkušeností brzy začala využívat i Exekutorská komora –  sdružení soudních vymahačů, které ministerstvo pravidelně kritizuje.

„Ze strany mé osoby o žádné zvláštní angažmá nejde. Spolupráce s Exekutorskou komorou je čistě na odborné legislativní bázi, což mi jako legislativci s poměrně dlouhou praxí přijde přirozené,“ řekl Staněk serveru Lidovky.cz.

Exposlanec tvrdí, že na problém exekucí se musí pohlížet z obou stran. „Téma řešení vztahů mezi dlužníky a věřiteli vnímám jako mimořádně důležité z obou pohledů, protože jsem se s ním setkával nejen v době, kdy jsem byl poslancem, a kdy se na mne obraceli zástupci obou skupin, tedy jak dlužníci, tak věřitelé, ale i nyní, kdy je tak celospolečensky akcentované a nelze jej přehlédnout,“ míní Staněk, který se dříve angažoval také v iniciativě JdiDál.cz, která nabízí pomoc lidem s oddlužením.

Podle Staňka je třeba „pohlídat zachování určité odborné úrovně právní úpravy“ pravidel exekucí. Exekutorské komoře tak poskytuje legislativní konzultace. „Dosud jsme diskutovali jen současnou sněmovní legislativu,“ dodává právník.

Exekutoři považují Staňka za významnou osobnost  v oboru a spolupráci s ním si cení. „Komunikujeme pouze na odborné úrovni. Všeobecně je považován za respektovaného experta a autoritu, na kterou se obrací řada právnických profesí s žádostmi o odborné konzultace. Koneckonců, nejedná se o nic neveřejného,“ sdělila serveru Lidovky.cz mluvčí komory Petra Báčová s tím, že exposlanec například publikoval v odborném věstníku komory už v únoru 2012.

Efekt „otáčivých dveří“?

Přechody politiků a úředníků do soukromého sektoru, který dříve ovlivňovali, se zabývají zejména protikorupční sdružení, kteří ho nazývají efektem otáčivých dveří. Problém nastává, když zákonodárci navrhují legislativu ve prospěch konkrétního odvětví nebo v soukromé sféře využívají znalosti, známosti a vliv získaný ve státní správě.

Podle Lenky Petrákové z občanského sdružení Oživení, které se střety zájmů dlouhodobě zabývá, může Staňkovo poradenství vzbuzovat pochybnosti. „S aktivitami pana exposlance nejsem detailně obeznámena, ale propojení legislativců a soukromého subjektu je problematické jak v průběhu mandátu, tak i po něm. Expertíza je nutná, míra propojení je však křehká,“ vysvětluje Petráková.

Zdroj Lidovky.cz Jako poslanec pletl na exekutory bič

Článek je nutno upřesnit, protože „zásah“ do odměňování exekuční mafie udělala bývalá ministryně zlovůle Kovářová v souvislosti s vymáháním dlužného výživného, jehož cílem nemá být likvidace povinného a o polovinu snížila náklady exekuce, pokud povinný dluh do 15 dnů uhradí (novela Exekučního řádu ZDE). Zmrd Staněk rozhodně žádný bič na exekuční mafii nepletl, protože změny exekučních pravidel v roce 2012 přišly z Ministerstva zlovůle, tedy od legislativního náměstka „femomongola“ Korbela. Tyto změny byly „vynuceny“ opakovanými nálezy Ústavního stolce, protože exekuční mafie už to s vymáháním bagatelních pohledávek docela „přepískla“. Pohledávky se tedy dnes mají slučovat, ale exekuční mafie na to z vysoka sere! 

Týraná žena je obětí podvodu s občankou, exekutor Podkonický jí neslevil nic

Novinka v zákoně totiž exekutorovi výslovně nařizuje, aby vícenásobné, ale jinak totožné exekuční věci, vedené stejným věřitelem na stejného dlužníka, lišící se jen v čase, spojil v jednu a tím se náklady na exekutora snížily na přiměřenou úroveň. „Podkonického jsme v případu Čiháková žádali o spojení exekucí osmkrát.

Nepočítaně jsme mu telefonovali, nejméně čtyřikrát posílali e-mail. Na Čihákovou vede desítky exekucí pro to samé. Spojil jich pár, ale na zbytek nereflektuje. Přitom mohl, a ze zákona měl, spojit všechny tyto exekuce do jedné již na první žádost,“ řekl Právu advokát Adam Batuna, který ženu zdarma od poloviny roku 2012 zastupuje.

O sloučení exekucí vedených na Čihákovou, a tím alespoň o jejich zlevnění o 200 tisíc, žádá Podkonického celý loňský rok. „Je to marné, jako když hluchý buší do vrat. Ze zákonného pravidla o slučování exekucí si Podkonický nic nedělá,“ dodal Batuna.

Více zde Novinky.cz Týraná žena je obětí podvodu s občankou

Kromě toho lze zákon obejít velice jednoduchým fíglem, který použil i můj syn Petr Meszner a jeho povedený advokát Mgr. Eduard Beneš. Stačí podat návrhy na výkon rozhodnutí s určitým časovým odstupem tak, aby s ohledem na „rozpracovanost“ už nešly sloučit. Upozornil jsem na to soudní stolice, tak uvidíme, jak se k tomu postaví?! Předpokládám, že je „zaděláno“ na další ústavní stížnost.  

Pokud na někoho pletl zmrd Staněk bič, tak to byli především rozvedení otcové, když do připravované změny exekučního řádu narychlo propašoval zabavování řidičských průkazů poté, co byl z Ministerstva zlovůle vyhozen homosexuální deviant Pospíšil, protože zvýšením testů za neplacení výživného přivedl vězenství k totálnímu kolapsu (To si snad z lidí dělají …)

Obdobně jako v případě střídavé péče mu rozhodně nešlo o děti, ale především o zisky exekuční mafie. Stačí totiž poslat jeden email na evidenci řidičů a čistý zisk exekuční mafie může dosahovat řádu set tisíců na jediné exekuci, protože odměna se nepočítá ze zabavené věci (řidičského průkazu), ale z celkového dluhu. Není proto divu, že exekuční mafie teď chce zabavovat řidičáky všem dlužníkům

a kdo jiný by jim v tom mohl lépe poradit, než zmrd Staněk, který to připsal do Exekučního řádu.

Návrh Adikie na změnu Exekučního řádu

Když se zabavování řidičáku tak báječně osvědčilo, jak říká exekuční mafie, dopřejme jí tedy, aby mohla zabavovat řidičáky všem dlužníkům, ale s tím, že odměna se bude odvíjet z hodnoty zabaveného řidičáku.

A uvidíte, jak budou prasata kvičet, že to zabavování řidičáků zase až tak úspěšné není.  

—————

Zpět



ADIKIA PODPORUJE

www.hnutiusvit.cz

Podrobný program ZDE


ZÁKLAD PRÁVA ČR

Teorie relativity práva

Spravedlnost je abstraktní pojem, který se dokáže v konkrétním případě projevem českého soudce naprosto vytratit.

E = mc3

Vice ZDE


ADIKIA PŘEDSTAVUJE
symbol zmrdství

bývalý premiér ČR
Petr Nečas


ADKIA PŘEDSATAVUJE
zbytečný ministr aneb
ministr "na hovno"
(pro lidská práva)

Mgr. Jiří Dienstbier ml.

Jsem pro adopce dětí homosexuálními devianty.
Nejteplejší den v roce


ADIKIA PŘEDSTAVUJE
asociální ministryně práce

Mgr. Michaela Marksová Tominová

přebornice na rodinné právo

Protože vůbec to, aby oba ty rodiče viděli, co to tedy obnáší každodenní péče o dítě, já si myslím skutečně, že to, eee, jako to.“

video ZDE


ADIKIA PŘEDSTAVUJE
předseda Ústavního stolce

JUDr. Pavel Rychetský

Nevyšší stolice komunisty zaplevelené stolice.

Otec zločinné přísudkové vyhlášky 

Práva zlodějů Org.23/13 

Odepření práva zlodějům by vedlo k dalšímu prohloubení zásahu do základních práv.