03.03.2013 09:23

Rozvodové postupy se neustále zdokonalují

Mohu být jedině rád, že jsem se rozváděl před deseti lety. Tehdy jsem odešel do práce vydělávat peníze na obživu rodiny a bývalá manželka Monika Mesznerová na radu advokáta Mgr. Zdeňka Vaňátka mezi tím v „tichosti“ vyrabovala společný byt, ukradla společné auto a pokusila se vyčistit bankovní účet mojí firmy. Stát se to dnes, pravděpodobně bych při úklidu bytu jako velmi agresivní, po zuby ozbrojený a nebezpečný šílenec skončil s kulkou policejního odstřelovače v hlavě. Trubka od vysavače je totiž snadno zaměnitelná s ruční protitankovou tarasnicí.

T - 21 tarasnice, byla lehkou a jednoduchou zbraní, kterou výsadkáři požívali k ničení tanků, obrněné techniky odolných objektů polního typu. Na pohyblivé cíle mohla působit až do 300 metrů. Pevné cíle byla schopna zasáhnout až na 600 metrů. Zbraň neměla zpětný ráz, ale do vzdálenosti  10 metrů za ní byl nebezpečný prostor pro živou sílu. Obsluhu tvořili 3 muži, ve výjimečném případě stačil jeden.

Max. dostřel – 2800 metrů, ráže - 82  mm, váha – 20,5 kg, náboj – 3, 46 kg.

Rozvodové postupy se za těch deset let mnohem zdokonalily. Trýzněné matky už v tichosti neutíkají ve stěhovacím voze plném nábytku a v případě ohrožení života ani nemusí volat linku 158, ale stačí zavolat rozvodové advokátce a ta už vše potřebné zařídí.

Desítky policistů v Praze zasahovaly kvůli manželské rozmíšce

Desítky pražských policistů zasahovaly na Chodově v Praze 4, kde se v bytě zabarikádoval agresivní muž. Policisté se obávali, že by muž mohl být ozbrojen. Manželka z bytu, kde se její muž zabarikádoval, stihla utéct. Policistům pak řekla, že je její manžel zřejmě ozbrojený,“ sdělila Novinkám pražská policejní mluvčí Andrea Zoulová. Manželčina domněnka se však nepotvrdila, muž ozbrojený nebyl.

Policisté informovali o tom, že pár je v rozvodovém řízení. Na místo se od 16.10 hodin, kdy byla událost nahlášena na linku 158, sjížděly stále další policejní posily. Dorazila i zásahová jednotka. Muž nakonec dveře policistům, které na něj zavolala právnička jeho manželky, otevřel. Muž prý sice zbraň vlastní, má ji ale na Slovensku.

Zdroj Novinky.cz Desítky policistů v Praze zasahovaly kvůli manželské rozmíšce

—————

Zpět



ADIKIA PŘEDSTAVUJE
ministr spravedlnosti ČR
JUDr: Pavel Blažek

Vyšší kultura se hned pozná!