24.02.2013 23:23

Tak uvidíme, zda jsou všechny soudní stolice čestní lidé

O justičním omylu spáchaném na panu Šafránkovi již bylo napsáno mnoho stran. Odškodnění pana Šafránka se táhlo řadu let a Obvodní stolice pro Prahu 2 mu přiznala na naše poměry poměrně vysoké odškodnění necelých 5 miliónů. Vynikající advokát JUDr. Petr Kočí, který odškodnění pana Šafránka dotáhl až do této fáze, zvažoval, zda se má proti rozhodnutí odvolat, kdy pan Šafránek by si nepochybně zasloužil mnohonásobně vyšší odškodnění, ale obával se, že by Městská stolice v Praze odškodnění snížila. Celá věc pochopitelně vyvolala zájem médií, ale jak už to zde bývá (viz. reportáž z vyhlášení nálezu o zločinci exekutorovi Višvaderovi),  oficiálním bulvárním šlo pouze o senzaci. Výjimkou je vynikající reportáž Česká televize o aktuálním životě pana Šafránka po přiznání odškodnění. Ještě v této reportáži se zástupkyně Ministerstva zlovůle Čuříková vyjádřila, že má povinnost bojovat za majetek občanů. Jinak řečeno bojovat za nízké odškodnění, které z daní zaplatí všichni občané. Žalovaná se navíc tlamou Čuříkové panu Šafránkovi arogantně vysmála, že se žádné omluvy nedomáhal, proto se mu žalovaná neomluvila. Dalo se tedy předpokládat, že se žalovaná proti rozhodnutí odvolá.

Během několika dnů však nastal zásadní obrat. Nejdříve se Ministerstvo zlovůle panu Šafránkovi omluvilo. I to nasvědčovalo, že se žalovaná odvolá a omluvou se jen snaží vylepšit svoji pozici pro další jednání. O několik dalších dnů později však Ministerstvo zlovůle s panem Šafránkem uzavřelo smírnou dohodu, kterou mu bylo odškodnění necelých pět miliónů přiznáno.

Proč najednou ten obrat?

Odpověď lze najít právě v reportáži České televize, která zveřejnila jména lidí, kteří jsou odpovědni za zničený život pana Šafránka. Policejní vyšetřovatel Fratišek Šumpík již není ve službě. To státní zástupkyně Miroslava Heviérová je stále ve službě, dnes jako Okresní státní zástupkyně ve Žďáru na Sázavou. Stejně tak je ve službě i soudní stolice Miroslav Novák, který tehdy jako soudce Okresního stolice ve Žďáru na Sázavou poslala pana Šafránka za mříže (Protože jsou dvě soudní stolice s tímto jménem, pravděpodobně se jedná o soudce JUDr. Miroslava Nováka z Krajské stolice v Brně. Jmenovec je Mgr. Miroslav Novák z Krajské stolice v Praze.) A ve službě je také advokát pana Šafránka, který ho tehdy zastupoval a za vše nese největší vinu. Zatím co pan Šafránek musel žít v ústraní s cejchem zločince, JUDr. Pavel Pelák mezi tím z nedbalého advokáta povýšil na soudní stolici Krajské stolice v Hradci Králové (v reportáži bylo nesprávně uvedeno v Pardubicích). Teď už jistě chápete, proč Ministerstvo zlovůle najednou otočilo a panu Šafránkovi raději přiznalo na naše poměry poměrně vysoké odškodnění.

Jak říká fanatik ve funkci I. náměstka Ministerstva zlovůle Volák:

"Všichni soudci jsou profesionálové a čestní lidé."

Někteří z nich však svojí nedbalostí zničili život nevinnému člověku.

Po právní stránce jsou chyby těchto „profesionálů“ promlčeny. Každý se někdy může dopustit omylu, ale čestný člověk z toho pro sebe vyvodí důsledky!

Otevřený dopis advokátovi pana Šafránka -
dnes soudní stolici Krajské stolice v Hradci Králové

Pane soudce Peláku.

Jako advokát jste zastupoval pana Šafránka. Ten byl nespravedlivě odsouzen za čin, který nespáchal, a zničilo mu to nejlepších 20 let života. Důkaz o jeho nevině jste měl před očima. Každý se může dopustit omylu, to vám nevyčítám, ale čestný člověk z toho pro sebe vyvodí odpovídající důsledky.    Proto vás jako čestného člověka žádám, vzdejte se funkce soudce, nepřenášejte hmotnou odpovědnost na občany a panu Šafránkovi uhraďte přiznané odškodnění.

Luboš Meszner

Tak teď uvidíme, zda jsou všechny soudní stolice čestní lidé.

—————

Zpět



ADIKIA PŘEDSTAVUJE
ministr spravedlnosti ČR
JUDr: Pavel Blažek

Vyšší kultura se hned pozná!


ADIKIA PŘEDSTAVUJE
 I. náměstek ministra
 
JUDr. Daniel Volák

„Všichni soudci jsou čestní lidé a profesionálové“, ruku do ohně by za to dal.

596 soudců
členů zločinecké KSČ

Bašty komunistů v justici


ADIKIA HUMOR

III. ÚS 298/12 

Idea právního státu vychází z principu, že stát a občan nejsou v zásadním sporu, ale stát má sloužit občanům.

Ústavní stolec  LP 2012