12.07.2011 21:20

Tak už jdeme do finále - pokračování PŘÍBĚHU

Tak už jdeme do finále a možná přijde i kouzelník, který z ničeho vyčaruje trestný čin pohrdání soudem. Minulý týden jsem obdržel vyrozumění od státního zastupitelství pro Prahu 10, že na mě byla podána obžaloba. Protože jsem se připravoval na dnešní soudní jednání o výživném aneb „Fata morgána Na Míčánkách“, nestihl jsem to vložit na stránky.

Dopis však samotnou obžalobu neobsahoval. Ještě ten den jsem tedy šel k Obvodnímu soudu pro Prahu 10, abych zajistil nahlédnutí do spisu a získal obžalobu, kdy soud může obžalobu zaslat až spolu s předvoláním k hlavnímu líčení několik málo dnů před nařízením jednání.  To už je ale málo času na přípravu obhajoby. Podařilo se mi zjistit, že věc byla soudu doručena 30. června 2011, má spisovou značku 2 T 97/2011 a „kouzelníkem“ má být soudce JUDr. Tome Frankič, který má spis u sebe a tedy do něj zatím nelze nahlédnout.

 

S advokátkou Mgr. Vaverkovou jsme se domluvili, že vypracuje návrh na předběžné projednání s návrhem na zastavení trestního stíhání. Zároveň jsem jí musel upozornit, že jsem se jako kameraman JUSTICE TV „přimotal“ do incidentu, který se odehrál na konci soudního jednání, které tento soudce vedl (viz. K soudu raději jako houmlesák ) a lze tak pochybovat o jeho nepodjatosti.

—————

Zpět