24.08.2012 00:29

Vtip týdne

Adikia se původně nechtěla vyjadřovat ke každoroční výroční zprávě Bezpečnostní informační služby, protože zejména v oblasti justice nepřinesla absolutně nic, co by se proti předchozí zprávě nějak změnilo a o čem by krom úředníků Ministerstva spravedlnosti nikdo nevěděl. Možná proto je zpráva vydávána, kdy jiný účel není jasný. Snad jediným překvapením je, že Adikia ještě nebyla zařazena mezi sledované teroristické spolky, přestože pravidelná návštěvnost skrytých čtenářů je nebývalá a jen synáček to rozhodně není. Celá zpráva je volně přístupná na internetových stránkách BIS (Výroční zpráva 2011).

Stejně tak se každý rok opakuje i Ministerstvo spravedlnosti, tentokrát ústy 1. náměstka Daniela Voláka k obsahu výroční zprávy BIS za rok 2011 ve vztahu k justici

Prohlášení 1. náměstka Daniela Voláka k obsahu výroční zprávy BIS za rok 2011 ve vztahu k justici

Rezolutně odmítáme plošné, zobecňující a neodůvodněné výroky BIS na adresu justice. Drtivá většina z 3049 soudců a 1230 státních zástupců vykonává svou činnost profesionálně, jsou to čestní lidé a ministerstvo spravedlnosti za všemi součástmi justice stojí.

JUDr. Daniel Volák, 1. náměstek ministra spravedlnosti

No řekněte, není to báječný vtip? Proč tedy odbor odškodňování jen s velkými obtížemi zvládá nápor žádostí o odškodnění, jejichž počet roste geometrickou řadu stejně jako výdaje za odškodnění ze státního rozpočtu? Zdá se, že Ministerstvo spravedlnosti disponuje nepřeberným množstvím kašparů.

Ale tím to pochopitelně nekončí. Jako vždy se o slovo přihlásí i komora soudní stolice, na to bude zase reagovat BIS, že si nic nevymýšlí, ale konkrétní jména zveřejnit nemůže, ale že byla předána ministerstvu, Volák zase napíše nějakou vtipnou pitominu a za rok si opět přečteme na vlas podobnou výroční zprávu BIS. A tak to půjde stále dokola, pokud lidem nedojde trpělivost a tu bandu hrabivých (oprava) elitu profesionálních a čestných lidí nepoženou klackama až na Sibiř.  

—————

Zpět