12.07.2013 12:29

Benešová se ujímá úřadu

Zmrd Blažek nemůže rozdýchat držkopád zpět do komunálního odpadu (oficiálně má zápal plic) a tak nová ministryně zlovůle Mgr. Marie Benešová musela převzít úřad od ódésáckého fanatika Voláka. Tisková konference zcela jasně ukázala, že na Ministerstvu zlovůle žádná převratná změna rozhodně nenastane, protože staré struktury zůstanou u svých koryt. Prioritou má být dotažení nového Občanského zákoníku a doprovodných předpisů (nových Občanských soudních řádů) do života od počátku roku 2014. Protože soud zná zákon (Iura novit curia) a aby účastníci řízení nemuseli při jednání soudním stolicím citovat platné zákony, soudní stolice se údajně na nový Občanský zákoník už několik let pečlivě připravují. Zde je vidět, že vykonávat funkci soudní stolice je tvrdá řehole. Starý Občanský zákoník z roku 1964 včetně komentářů je tlustý jako Bible, řada soudních stolic se sotva pročetla do jeho poloviny a už se musí učit nový zákoník.

Ministerstvo zlovůle v letošním roce hospodaří s rozpočtem 21 miliard. Podle Benešové je to tak na hranici únosnosti a nějaká koruna navíc by se ještě hodila. Rezervy se budou hledat, ale zda se najdou, těžko říct. Benešová se také nechá fanatikem Volákem seznámit s novou koncepcí vězeňství a posoudí její smysluplnost.

Redakce JusticeTV proto osloví jejího nového tajemníka, zda umožní nezávislým novinářům přístup k informacím a na tiskové konference, kdy většina bulvárních novinářů ani není schopna položit věcné otázky, protože tomu vůbec nerozumí a šíří pak bludy nebo jen informace, které si jim hodí do krámu. Uvidíme, zda si nová „Zemanova“ ministryně Benešová vezme k srdci jeho slova o novinářích.

—————

Zpět