18.11.2013 14:06

Článek 23 Listiny základních práv a svobod v praxi

Minulý týden v pondělí ráno čekalo na jednoho ze státních zástupců Vrchního státního zastupitelství v Olomouci nepříjemné překvapení. Do střechy jeho osobního vozidla někdo zasekl krumpáč. Pomáhači úzkostlivě tají jeho jméno.

Zdroj Olomoucký deník Do zaparkovaného seatu někdo zasekl krumpáč

Odtajněním jména státního zástupce by se však podstatně zúžil okruh vykonavatelů čl. 23 Listiny základních práv a svobod.

Článek 23 Listiny základních práv a svobod

Občané mají právo postavit se na odpor proti každému, kdo by odstraňoval demokratický řád lidských práv a základních svobod, založený Listinou, jestliže činnost ústavních orgánů a účinné použití zákonných prostředků jsou znemožněny.

Adikia jen připomíná, že po jednom z výslechů se bývalý premiér Prasečas nechal slyšet, že státní zástupci Vrchního státního zastupitelství v Olomouci „jsou lidský dobytek a svině“. V pondělí někdo zasekl krumpáč do střechy auta státního zástupce a ve čtvrtek byl Prasečas opět na výslechu. To však spolu určitě nijak nesouvisí.

Při výslechu ve věci zneužívání vojenské tajné služby Prasečas odmítl vypovídat, protože prý "jde o politický proces". Vypovídat prý bude až před nezávislým soudem. Skutečně nezávislým?

Jak pro koho!

—————

Zpět



ADIKIA PODPORUJE

www.hnutiusvit.cz

Podrobný program ZDE


ADIKIA PŘEDSTAVUJE
symbol zmrdství

bývalý premiér ČR
Petr Nečas

Otec, který se dobrovolně vzdal svých dětí.