03.09.2012 18:33

Do vlastní pasti se může chytit opravdu jen blbec

nebo úředníci Ministerstva nespravedlnosti. Kdyby nás s kolegou pustili na tiskovou konferenci, vše by proběhlo naprosto v klidu, jako kdykoliv před tím (viz. záznamy tiskových konferencí na JusticeTV). Tisková kariéristka Hrubá nás však na tiskovou konferenci nechtěla pustit, protože jsme se měli účastnit petiční akce „neplatičů“ výživného a protože na svých osobních stránkách svobodně vyjadřuji svoje názory (videozáznam zde Tiskovka jen pro patolízaly).

Na místo toho, aby byla vyhozena tisková kariéristka Hrubá za porušování základních lidských práv, chce si na mě Ministerstvo nespravedlnosti stěžovat u Syndikátu novinářů ČR a žádá moje kategorické vyloučení.

Vážený pane Mesznere,

na Vaše dotazy odpovíme v souladu se zákonem č. 106/1999 Sb., nicméně než tak učiníme, vyzýváme Vás v souladu s ustanovením § 14 odst. 5 písm. a) zákona č. 106/1999 Sb. k doplnění údajů, které stanoví § 14 odst. 2 tohoto zákona. Pokud tak neučiníte do 30 dnů, bude třeba Vaši žádost dle citovaného ustanovení odložit.

Zároveň mi dovolte, abych Vás informoval o stížnosti, kterou bude Ministerstvo spravedlnosti ČR prostřednictvím tiskového odboru adresovat Syndikátu novinářů ČR (dále jen „Syndikát“), neboť podle našeho názoru Vámi spravovaný server www.adikia.cz porušuje Etický kodex novináře (https://syndikat-novinaru.cz/1/5/36/etika/eticky-kodex). Součástí naší stížnosti bude též žádost o zrušení Vašeho členství v Syndikátu.

Bez ohledu na to, jak Syndikát v této věci rozhodne, nebudeme Vás již nadále považovat za zástupce novinářské veřejnosti, což mj. znamená, že Vám nebudeme posílat avíza a tiskové zprávy na Vámi uvedenou adresu a nebude Vám umožněn přístup na tiskové konference Ministerstva spravedlnosti ČR.

Děkuji za pochopení a přeji pohodový den.

S pozdravem

Jiří Hovorka   

ředitel tiskového odboru

Do vlastní pasti se může chytit opravdu jen blbec! 

A ještě to potvrdí písemně....?!          

Dobrý den,

velice děkuji za písemné potvrzení diskriminace na základě svobodného vyjadřování názorů, kterou jsem v tom případě nucen řešit žalobou na ochranu osobnosti.

Luboš Meszner

Když si článek pozorně přečtete ještě jednou, nepochybně odhalíte, kde soudruzi z ministerstva udělali chybu.

—————

Zpět