23.11.2013 16:44

Intervence není zdražení, ale oslabení měny

Zejména mladí lidí se zřejmě vůbec neuvědomují, že jsme se po 24 letech budování demokracie a „kapitalistického“ hospodářství nijak nevzdálili od minulého zločinného systému. I za bolševika se zdržovalo, ale nesmělo se tomu říkat zdražování, protože zvýšené ceny potravin či spotřebního zboží komouši „kompenzovali“ zlevněním jiných, pro běžný život občanů zcela nepostradatelných výrobků, jako drážní lokomotivy, kombajny či turbíny vodních elektráren.

Podle jakési „ekonomky“ Markéty Šichtařové (manžel Pikora - další pro novinářské kanálie nepostradatelný „ekonom“) nelze intervenci ČNB nazývat zdražením a jde jen o oslabení měny.

Chybou podle Šichtařové bylo, že když ČNB s devizovou intervencí přišla, začalo se o ní mluvit jako o zdražení. „Ale intervence směšuje několik věcí dohromady. Pohybuji se na finančním trhu víc než deset let, ale nikdy jsem se nesetkala s tím, že by se o intervenci mluvilo jako o zdražení. Intervence je oslabení měny, to není totéž jako zdražení,“ vysvětluje ekonomka, že média si to z nějakého důvodu přebrala jinak, než je ve světě zvykem, a začala mluvit o zdražení. „My bychom o ní mohli stejně tak mluvit jako o zlevnění. Intervence může sice částečně zdražit věci z dovozu, ale zlevňuje věci exportované,“ dodala.

Zdroj Parlamentní listy Lidé jsou vystresovaní

Čím se tedy odlišuje vyjadřování "ekonomky" Šichtařové od vyjadřování komunistického zločinného systému, kdy se zdražování nemá říkat zdražování?

Chcete se o "ekonomce" Markétě Šichtařové dozvědět více? Vše vám bude hned jasné, když se podíváte zde Domina Markéta Šichtařová:Nehodlám se obhajovat  aneb zlatokopka a podpantoflák.

„Ekonomka“ Šichtařová vystudovala Vysokou ekonomickou školu v Praze. Na stejné škole studuje i můj syn Petr Meszner, proto se už ani nedivím, že jeho představy o mojí schopnosti se podílet na jeho výživně jsou absolutně mimo realitu a neštítí se na vlastního otce podávat trestní oznámení a exekuce.

—————

Zpět



ADIKIA PODPORUJE

www.hnutiusvit.cz

Podrobný program ZDE