23.01.2013 00:47

Ještě nevíte komu dát svůj hlas?

Vyřazením Tomio Okamury z přímé volby prezidenta pro mě volby skončily, protože od zbývajících kandidátů rozhodně nelze očekávat, že by podporovali výraznější změny v oblasti rodinného práva a prohnilé justici. Vybírat si menší zlo pro mě nepředstavuje svobodnou volbu prezidenta, přesto jsem se nechal přesvědčit vedením Unie otců, že se pokusíme zjistit názory zbývajících dvou kandidátů Miloše Zemana a Karla Schwarzenberga, kdy se včera v Ústřední knihovně ČVÚT v Praze konala živá diskuse s oběma kandidáty, což byla ideální příležitost. Vedení Unie otců se zde účastnilo předchozích diskusí a tak mělo velmi dobře zmapovaný průběh diskuse. Během dne se doladily podrobnosti a akce mohla začít.

Dvě „želízka byly přímo v ohni“, ale jak se dalo předpokládat, k položení otázek se nedostaly. Náš televizní štáb mezi tím mapoval ústupové cesty obou kandidátů. S „obrovskou“ kamerou na rameni to nebyl až takový problém, protože jsme nevzbuzovali nedůvěru pořadatelů ani početné osobní ochranky kandidátů a pak už stačilo jen čekat na ukončení diskuse.

Ve veřejně přístupné hale byla početná veřejnost, která sledovala diskusi na televizi. Když začal kníže hovořit o Kalouskovi jako o nejlepším a mnoha řády vyznamenaném ministru financí, jen těžko jsem se s kolegou Tomášem mohl ubránit hlasitému smíchu. V ten moment nás desítky očí „prošpikovaly“ jako dýky a hned jsem si uvědomil, že jsem na „studentské půdě“, tedy obklopen fanklubem knížete.

Během čekání jsme měli tu vzácnou příležitost se „seznámit“ se „štábem knížete“. Až jsme se skoro zalekli, že jsme na špatné adrese a místo v knihovně ČVÚT jsme u soudní stolice či OSPOD.  Zemanův štáb se nám nepodařilo najít a podle všeho zde ani žádný neměl.  

A pak to přišlo. Diskuse skončila a všichni se začali lísat ke knížeti. Kolega Tomáš zaujal strategickou pozici před nejužším průchodem, kudy museli kandidáti projít a s ohledem na mohutnou postavu se mu jí podařilo uhájit. Kníže rozdal podpisy, otočil se k východu a ocitl se tváří v tvář našim otázkám.  Pak jsem ho ještě pronásledoval až k autu a můžete se tak podívat na mediální šílenství „provládních“ médií včetně jejich oduševnělých otázek. Kde se tam vzaly zahraniční televizní štáby, na to už si musí každý čtenář odpovědět sám.  

Miloš Zeman z knihovny doslova utekl a s nikým se nechtěl bavit. Osobně se mu ani nedivím, kdy vykřikovat „ať žije Slávie“ uprostřed davu fanatických fanoušků Sparty, by pro něj nemuselo skončit nejlépe i přes početnou ochranku.

Na iDnes.cz se můžete podívat na celou diskusi Zeman se omlouval, v duelu se Schwarzenbergem řešili Kalouska i Šloufa

Tak a teď si můžete vybrat! Pokud máte z čeho.

Mně osobně uslintaný a žvatlající kníže nepřesvědčil, ale naopak ještě více utvrdil, že se od něj žádné pozitivní změny nelze dočkat.  

—————

Zpět



ADIKIA PŘEDSTAVUJE
ministr spravedlnosti ČR
JUDr: Pavel Blažek

Vyšší kultura se hned pozná!