17.09.2011 16:36

Ještě že zde nemáme trest smrti – pokračování PŘÍBĚHU

Právní zástupci 48letého Duaneho Bucka odsouzeného k trestu smrti za dvě vraždy argumentují, že soud ovlivnily výroky soudního znalce s rasovým podtextem a žádají nový spravedlivý soudní proces. Americký nejvyšší soud minulý týden na poslední chvíli zastavil popravu pachatele, když už měl snědené poslední jídlo.  

Celý článek ZDE                                                                                                                  Zdroj: Novinky. cz

Protože mě vedení Obvodního soudu pro Prahu 4 křivě obvinilo z trestného činu pohrdání soudem, podal jsem proti všem soudcům tohoto soudu námitku podjatosti, neboť za dané situace lze důvodně pochybovat o nepodjatosti všech soudců „podřízených“ vedení soudu. Přestože nebylo o námitce podjatosti rozhodnuto, bylo v rozporu s Občanským soudním řádem nařízeno jednání soudu. Proto jsem se obrátil na Ústavní soud s žádostí o vydání předběžného opatření, kterým mělo být jednání zrušeno s ohledem na moje LZPS zaručené právo na projednání věci před nezávislým, a nestranným soudem.  Zároveň se jednalo o jakýsi test, jak rychle pracuje justice, pokud jde o práva občana. Od Ústavního soudu přišla reakce až několik dnů po nařízeném jednání soudu s tím, že mám návrh doplnit o zastoupení advokátem.  Ústavnímu soudu jsem tedy odepsal, že se věc mezi tím sama vyřešila a nemusí se tím dále zabývat s vysvětlením, že vše zavinila soudkyně OS pro Prahu 4 Malvína Mašková, když si nechala měsíc ležet v šuplíku rozhodnutí o nepodjatosti soudců.

Vice podrobností ZDE:  

Tak trošku s křížkem po funuse - pokračování PŘÍBĚHU

Za takových okolností nastává ovšem zmatek – pokračování PŘÍBĚHU

Minulý týden mi po 2 měsících přišlo usnesení Ústavního soudu, kterým byl odmítnut návrh na vydání předběžného opatření, protože jsem neodstranil vady (nedoložil zastoupení advokátem).

V USA ke zrušení trestu smrti dvojnásobnému vrahovi a obnovení procesu před nestranným soudem stačí zpochybnění nestrannosti soudu rasovými výroky soudního znalce. Zde ke zpochybnění nestrannosti soudců nestačí ani křivé obvinění z trestného činu.

Ještě že zde nemáme trest smrti. Kdyby pak takto „rychle“ rozhodoval Ústavní soud o základních právech účastníků řízení…..

—————

Zpět