18.01.2013 14:29

Justiční mafie už zase existuje

Když se dva perou, třetí se směje. A což teprve když se „pere“ bývalá Nejvyšší státní zástupkyně Marie Benešová se svojí nástupkyní Renátou Veseckou a „píská“ jim to naše slavná soudní stolice. To je legrace k popukání.

Byla to socanka Benešová, kdo vydal „slavný“ pokyn obecné povahy, podle kterého mají státní zástupci přehodnocovat trestní oznámení na soudní stolice na stížnost nespokojeného účastníka s průběhem řízení a vytvořila tím skupinu vyvolených, kteří mohou naprosto beztrestně páchat jakékoliv nepravosti. Když jí pak u koryta vystřídala Vesecká, která spolu s dalšími vrcholnými představiteli justice ovlivňovala vyšetřování kauzy Čunek, označila je Benešová za „zákulisní justiční mafii“. Už to je hodně legrační, když pro to nejdříve vytvoří podmínky a pak to kritizuje.

Ačkoliv má každý právo na svobodu projevu, oprávněná kritika vyvolených je zde obrovský zločin. Právě o tom je také PŘÍBĚH Adikie. Je tedy s podivem, že vše skončilo jen civilní žalobou na ochranu osobnosti. V „prvním“ kole o věci rozhodoval soudce Cepl ml., který mírně vybočuje z vyjetých stoličních kolejí a Benešová to vyhrála. Neslýcháno, nevídáno!

V právním státě máme Justiční mafii.

Tak to by nešlo. Následovala tedy snaha o „odstavení“ soudce Cepla ml., aby o věci rozhodla jiná z kolejí nevybočující soudní stolice, leč to se nepovedlo a o věci opět rozhodoval soudce Cepl ml. Nepochybně po velkém „tlaku“ vcelku překvapivě dospěl ke stejnému závěru jako už dříve. Věc pak postoupila k Vrchní stolici v Praze, kde pro změnu prohrála Benešová.  Záznamy z těchto jednání najdete na Justice TV (ZDE).  Benešová se tedy musela veřejně omluvit. Zároveň však podala dovolání k Nejvyšší soudní stolici a ta teď rozhodla, že omluva nebyla na místě a věc se opět vrací k Vrchní stolici v Praze.

Zdroj  iDnes Benešová se nemusí omluvit za „justiční mafii“. Nejvyšší soud kauzu vrátil

Justiční mafie tak přinejmenším do nového pravomocného rozsudku opět existuje.

Vzniklou situaci trefně komentoval pan Tomáš Pecina.

A bude odmluva

Jak tuto situaci řešit právně, je arci nejasné: jedinou reálnou možností je, že by si Benešová zaplatila v novinách nový inzerát a ve stejném rozsahu, v jakém se omluvila, zveřejnila odvolání omluvy. A jestliže dojde k tradičnímu ping-pongu mezi vrchním a Nejvyšším soudem, aby si tam rovnou požádala o množstevní slevu: dá přece rozum, že odvolaná a popřená omluva nemá ty právní účinky jako nová, čerstvá a takříkajíc panenská, a omluvit se pak jistě bude třeba i za všechna předchozí odvolání.

Zdroj Paragraphos A bude odmluva

Adikia by jedno arci jasné řešení měla.

—————

Zpět



ADIKIA PŘEDSTAVUJE
ministr spravedlnosti ČR
JUDr: Pavel Blažek

Vyšší kultura se hned pozná!