20.08.2013 10:53

Kulový blesk

V době prázdnin návštěvnost Adikie osciluje okolo 500 návštěv za den. Vyšší návštěvnost je obvykle na začátku pracovního týdne a nejnižší v neděli.  Adikia díky skvělým spolupracovníkům jako první přinesla plné znění převratného nálezu II. ÚS 979/13 k vyměřování výživného, který ještě dnes,14 dnů po vyhlášení, není zveřejněn v knihovně lidsko-právních pohádek Nalus (Bomba). V den zveřejnění nálezu a následující den se Adikií prohnal kulový blesk čtenářů.

Někteří návštěvníci si vychutnávali každé slovo překvapivě realistického odůvodnění nálezu. Jeden čtenář tomu zřejmě stále nechtěl uvěřit a nad nálezem tak strávil neuvěřitelných 6 hodin. Většina návštěvníků však nález „slupla jako malinu“ a známým trikem opatrovnických stolic copy&paste si text překopírovala do svého počítače. A právě tím je naplněn smysl Adikie. Bezúplatně šířit informace, které mohou být rozvedeným otcům užitečné v boji se zrůdným systémem. Zkušenější otcové již jistě velmi dobře vědí, jak s tímto nálezem naložit. Pro méně zkušené otce Adikia připravuje podrobný návod. Nález otevírá prostor pro podání návrhu na novou úpravu výživného a nabízí se také otevření již rozhodnutých věcí návrhem na obnovou řízení. Nález lze pochopitelně využít k „zamíchání již rozdaných karet“ v právě probíjecích řízeních.

Jako kulový blesk také zapůsobil článek Kronika střídavkáře - podnikatele s růžovými sny. To jsem pochopitelně předpokládal. Jinak bych ani přípravou článku nemarnil svůj čas. Je úžasné teď sledovat reakce rozvedených otců. Jedněmi jsem za tento článek navrhován na Pullitzerovu cenu otcovské obce a jinými jsem proklínán do pátého kolene. Proč, když přeci všichni bojujeme za stejnou věc?!

Protože je zde určitá skupina rozvedených otců, kteří agresivně prosazují svoje soukromé zájmy bez jakéhokoliv ohledu na ostatní.  Stačí se podívat na diskusi Iustin, kam tato skupina lidí pod tlakem pere reklamu na každý přihlouplý článek, přestože naprosto všichni návštěvníci stránek Iustin velmi dobře vědí, kde tyto obsahově prázdné články hledat. Problémy rozvedených otců však nelze zužovat jen na střídavou péči o děti, na kterou drtivá většina z nich stejně nikdy nedosáhne! Otcovské hnutí se tedy musí vyprofilovat tak, aby bylo na první pohled zřetelné, kdo zde bojuje za komplexní změnu současného zrůdného stavu rodinného práva a kdo jen bezohledně prosazuje zanedbatelný fragment všech těchto problémů. Bez toho zde bude stále docházet k rozbrojům uvnitř otcovského hnutí a nepohneme se z místa ani o centimetr, protože podpora „hlavního proudu“ bude stále rozmělňována do osamocených fragmentů otcovských skupin. Jeden ze čtenářů Adikie proto po vzoru Vontů z Rychlých šípů přišel s nápadem, odlišit „hlavní proud“ otcovského hnutí žlutým špendlíkem v klopě.        

V tomto směru článek o podnikateli s růžovými sny plně splnil svůj účel. V diskusi Hyde park najdete další reakci na tento článek, kterou jsem z časových důvodů nestihl zpracovat do tohoto článku.

—————

Zpět


 


ADIKIA PODPORUJE

www.hnutiusvit.cz


ADIKIA PŘEDSTAVUJE
symbol zmrdství

bývalý premiér ČR
Petr Nečas

Otec, který se dobrovolně vzdal svých dětí.


ADIKIA PŘEDSTAVUJE
předseda Ústavního stolce

JUDr. Pavel Rychetský

Nevyšší stolice komunisty zaplevelené stolice.

Otec zločinné přísudkové vyhlášky 

Práva zlodějů Org.23/13 

Odepření práva zlodějům by vedlo k dalšímu prohloubení zásahu do základních práv.