18.02.2014 00:09

Lihoslav to dosvědčil

Podle novinářské kanálie Novinky.cz skončilo pro vyšetřovatele z protikorupční police a státního zástupce Šmelhause totálním fiaskem trestní stíhání bývalého generálního ředitele Vězeňské služby Luďka Kuly a někdejšího ekonomického náměstka Ministerstva¨zlovůle Františka Steinera v souvislosti s nákupem zchátralého objektu ve Vidnavě za 29 miliónů korun, z něhož se měl stát detenční ústav pro sexuální devianty.

Podle novinářské kanálie Novinky.cz kauzu údajně provázelo hned několik podivných okolností a dokonce snad i nezákonný postup některých žalobců. Věc nejprve dozorovalo Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 2, ale kvůli známosti s oběma muži, a tudíž možné podjatosti, se z případu vyloučilo. Jenže totéž pak udělali i nadřízení městští žalobci v Praze a do případu se vložili dokonce vrchní žalobci v době, kdy jim šéfoval Vlastimil Rampula. Ti nařídili přidělit kauzu na Prahu-západ, kde ji pak řadu měsíců dozoroval tamní šéf Ondřej Šmelhaus.

Takový postup se nelíbil jak obviněným, tak ani tehdejšímu ministru zlovůle odésáckému zmrdovi Blažkovi (jak překvapivé), který podal ve prospěch Kuly a Steinera stížnost pro porušení zákona. Nejvyšší soud mu dal loni na podzim za pravdu (naprosto nepřekvapující) a rozhodnutí Rampulova úřadu označil za nezákonné s tím, že do věci neměl vůbec zasahovat.

Nově určený státní zástupce náměstek Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 3 Jiří Valsamis zrušil jejich trestní stíhání, i když oba zločinci velmi dobře věděli, že Ministerstvo zlovůle nemá peníze na rekonstrukci objektu a ten bude dál chátrat. Žalobce Valsamis v usnesení konstatuje, že závěr policie, že „cena objektu ve Vidnavě se rovná škodě způsobené českému státu, nemůže v žádném případě obstát“. Podle něj navíc stát o nic nepřišel, což potvrdili i svědek někdejší ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09), který už dříve řekl, že způsobená škoda byla „nula“. V účetnictví státu se totiž z položky oběžné prostředky přesunulo 29 miliónů do položky hmotná aktiva, tedy do majetku v podobě objektu ve Vidnavě.

Oba zločinci se teď mohou těšit na tučné odškodění z peněz daňových poplatníků a možná se dočkáme stejné situace, jako na pomáhačském prezidiu a budeme mít dva generální ředitele Vězeňské služby.

Zdroj Novinkycz. Totální blamáž policie a žalobce

Kauzu žádné podivné okolnosti neprovázely a šlo pouze o to, najít toho správného zmrda, který kauzu zamete pod koberec, neboť je zcela evidentní, že někdo ze zločinecké ODS a TOP 09 na tomto pro stát nevýhodném obchodu vydělal slušný balík peněz, což jasně dokazuje svědectví Lihoslava.

—————

Zpět



ADIKIA PODPORUJE

www.hnutiusvit.cz

Podrobný program ZDE