09.11.2013 23:41

Žijete tu jako prasata v žitě

Daňové balíčky (čti zdržování) pravicových vlád (čti levicových zločinců) a nehorázné spotřební dně (zejména u pohonných hmot) přivedly většinu občanů do situace, že ze svých příjmů sotva pokryjí nejnutnější životní výdaje. Došlo tak k razantnímu snížení nákupů spotřebního zboží a omezeny byly i výdaje na ne zcela životně důležité služby. Velká část občanů si tak alespoň na vlastní kůži vyzkoušela finanční situaci rozvedených otců, vykořisťovaných nepřiměřeně vysokým výživným stanoveným jen podle momentální nálady soudních stolic. Tím konečně začalo fungovat ono „tržní hospodářství“ a všichni museli jít tvrdě s cenami dolů. Opět začaly padat i ceny pohonných hmot. Řečeno slovníkem ekonomů, byla velmi nízká inflace. Zločinecké strany ODS a TOP 09 ve volbách zcela propadly a ke zvyšování daní (čti dalšímu okrádání) už nejspíše nebudou mít příležitost. Některé strany naopak uvažují o snížení spotřební daně u pohonných hmot a snížení DPH. Na vládu tedy již zločinci přisátí na státní rozpočet nemohou spoléhat, proto do hry (čti do okrádání občanů) musela vstoupit Česká národní banka znehodnocením koruny.

„Intervence zabrání ztrátě pracovních míst a podpoří spotřebu“, říká guvernér ČNB Miroslav Singer

Podle názoru rady České národní banky je prý naprosto nepřijatelné, aby se zboží a služby neustále zlevňovaly. To přeci nejde, aby metrová LCD televize, která ještě nedávno stála sto litrů, se dala pořídit za méně jak desetinu této ceny. To by si zde občané už skoro žili jako na „západě“. Podle „expertů“ ČNB je tedy pro oživení ekonomiky inflace (čti neustálé zdražování) naprosto nezbytná.

To připomíná od reality naprosto odtržené názory soudních stolic, pro které je rovněž pravidelné zvyšování výživného naprosto přirozené a logické. Ono když má někdo na výplatní pásce sto litrů měsíčně, tak mu pochopitelně nějaké zvýšení výživného či zdražení zboží přijde jako nicotné a může filozofovat o zvýšených potřebách dítěte nebo o výhodách inflace.

—————

Zpět



ADIKIA PODPORUJE

www.hnutiusvit.cz

Podrobný program ZDE