08.09.2012 10:19

Ministerstvo, kde levá ruka neví, zda vůbec pravá ruka existuje

Podle Nejvyššího kontrolního úřadu dochází ke značným finančním ztrátám ze státního rozpočtu tím, že odbor odškodňování a justičního dohledu Ministerstva NEspravedlnosti mezi sebou nekomunikují a na soudcích nikdo nevymáhá způsobené škody, které pak zaplatí všichni občané (více zde Ze státní pokladny krev neteče). Ve skutečnosti je však situace na Ministerstvu NEspravedlnosti ještě horší.

Samotní zaměstnanci tohoto ústavu vůbec netuší, jakou má kdo pracovní náplň. Naprosto triviální úkon, jakým je komunikace s občany či sepsání stížnosti, je zde absolutně neřešitelný problém.  

Vedoucí odboru pro styk s veřejností Rozsypal je nejdříve na obědě, a aniž by prošel vrátnicí (úředníci se stravují mimo budovu), zasedne v kanceláři ke stolu a má neodkladné jednání. Pokud už se k nějakému nevytíženému úředníkovi v jeho pracovní době dopracujete, musíte s ním komunikovat po telefonu ze vstupní haly. Svoje osobní věci tak musíte vyprávět desítkám dalších lidí, kteří vstupní halou procházejí. V tomto případě právo na ochranu osobnosti nikoho z Ministerstva spravedlnosti nezajímá. Když se ani po hodině a půl čekání nevzdáte, přijde nějaká husička, která stejně není schopna nic vyřešit, ale o to více se ohání svým domnělým právem na ochranu osobnosti. Když si pak chcete podat stížnost, absolutně nikdo netuší, kdo by to ze zaměstnanců měl udělat. Pokud psychicky zvládnete tuto tragikomedii a stále trváte na sepsání stížnosti, přijde Pepek Vyskoč z odboru vnitřní bezpečnosti a na svých domnělých právech se snaží vyprovokovat konflikt. Do té doby si občanů ve vstupní hale v podstatě nikdo nevšímal. Najednou jsme se ocitli uzavřeni v půlkruhu civilními zaměstnanci proloženém justiční ochrankou. Jejich důvěrně známý předakční postoj s placi za opaskem nevěstil nic dobrého. Stačil letmý pohled ….. a jeden šmejd si všechno nahrával na mobilní telefon, přestože je celá hala monitorována. Že nahrává civilní osoby bez jejich souhlasu? Koho by to na Ministerstvu spravedlnosti trápilo. Prostě jasná snaha o vyprovokování konfliktu, který by pak důvěrně známým způsobem posloužil ke kriminalizaci nepohodlných občanů. Nějaké hovado vás plácne do břicha nebo vám zezadu skočí po krku s pokřikem: "Právě jste mě napadl!" (video Nebraňte se zákroku).

To je skutečný obraz ústavu s názvem Ministerstvo spravedlnosti, jehož provoz financují občané ze svých daní. Mimochodem, proč má tento ústav dvojí ochranku (civilní odbor bývalých estébáků a Justiční stráž)? Proč zde za peníze daňových poplatníků dělá vrátné Justiční stráž?

Nehorázné mrhání státními prostředky a diletantští ministři spravedlnosti ještě mají tu drzost se domáhat navýšení rozpočtu!

—————

Zpět