21.09.2012 20:34

Mládenci a nešetřete mě, myslete si, že na exekuci stojí celý náš právní stát – pokračování PŘÍBĚHU

Popisovat, jak ze mě soudní stolice udělala dlužníka bagatelní částky, by bylo na několik článků. Jen bych se ale opakoval, kdy vše už bylo na Adikii publikováno. Stručně tedy jen uvedu, že soudní stolice Mgr. Andrea Löffemannová mě chtěla odrbat o 500,- Kč, protože jiná úřední osoba vykradla účet Obvodní soudní stolice pro Prahu 10 a někdo (občané) to přeci musí zaplatit. Proti jejímu nezákonnému rozhodnutí jsem se dokonce ani nemohl odvolat, a když jsem to chtěl osobně nějak vyřešit, dělaly ze mě úřednice pitomce. Hodinu vysvětluji, že rozhodnutí je v rozporu se zákonem a v poučení je uvedeno, že se nemohu odvolat, tak co mám dělat?  

Odvolejte se.

Nedbaje poučení v rozhodnutí, dbaje poučení úřednice jsem se tedy odvolal. O odvolání rozhodla sama soudní stolice I. stupně Mgr. Andrea Löffemannová a svoje předchozí rozhodnutí zrušila, aniž by to nějak odůvodnila. Také jak? Jedině jsem osel a neznám platné zákony (vše je podrobně popsáno v článku Osel měsíce duben 2012).

Jeden by si řekl sláva, bylo to složité (zejména zdržet se skutečně velmi vulgárních výrazů), ale vše se nakonec vyřešilo. Zkušeného zákazníka soudní stolice však nemůže zaskočit, když vzápětí přijde dopis následujícího znění.

To jen dokazuje slova 1. podkašpara Voláka, že všichni soudci jsou profesionálové, jen občas vázne komunikace mezi kancelářemi soudní stolice obdobně jako na Ministerstvu Nespravedlnosti. Ne nedarmo se říká, že ryba smrdí od hlavy. Co mě však skutečně vyvedlo z míry, že

ani proti nesmyslu stoliční úřednice se občan nemůže odvolat.

Tož tedy dobrá! Minule jsem běhal po soudní stolici, abych to nějak vyřešil a úřednice ze mě dělaly pitomce. Tentokrát se tedy budu řídit poučením! Nečekané zablokování bankovního účtu či návštěva exekutorských vymahačů jistě není nic příjemného, přesto se na to tentokrát opravdu těším. Jak říkal advokát JUDr. Petr Kočí, když mě vršovická chobotnice úskočně obvinila z trestného činu:

Můžeme se jedině těšit na odškodnění.

—————

Zpět