17.11.2020 11:03

Na poslední chvíli ještě stihli zaškodit společnosti

Na posledním jednání Poslanecké sněmovny dne 13. listopadu 2020 byl vskutku zajímavý program. Například mělo proběhnout závěrečné četní zákona o evidenci skutečných majitelů svěřeneckých fondů. To se bohužel nepovedlo, protože se nedostavila domovnice Benešová, která má tento zákon na starosti. Údajně byla zaneprázdněna komisí, která vybírala nějakou soudní stolici do soudního dvora EU. Domovnice Benešová tak jen protahuje dobu, kdy z nás Bureš dělá blbce, že jeho „bývalé“ firmy ve svěřeneckém fondu už nejsou jeho.

Projednávala se také změna exekučního řádu a další souvisejících předpisů, kterou navrhla socanka Valachová a ANOista Nacher, ačkoliv správně by se mělo jednat o iniciativu Ministerstva zlovůle. Takové přejmenování ministerstva je tedy více než trefné. Velmi zjednodušeně jde o zřízení „chráněného bankovního účtu“, na který by nedosáhly hrabivé pařáty exekutorů, kam by se přesouvala směšná finanční částka (hluboko pod hranicí chudoby) z příjmu povinného, kterou by pak povinný mohl čerpat. Blbečci navrhovatelé a pro hlasující poslanci si od toho naivně slibují, že dlužníci opustí šedou ekonomiku. Vymáhání dluhů je v pořádku, ale to by nesmělo být zatíženo nemravnými výdělky exekutorské mafie a státu (DPH).  Musí být také zachována důstojná životní úroveň povinného. K tomu ale novela exekučního řadu rozhodně nesměřuje.

Ačkoliv je podle volebních průzkumů vysoce pravděpodobné, že socanští zmrdi v příštích volbách skončí na smetišti politických stran, po 15 letech se jim tak na poslední chvíli podařilo ještě zaškodit společnosti a Poslaneckou sněmovnou protlačit absolutně nesystémový zákon o náhradním výživném.

Proti náhradnímu výživnému pro skutečně potřebné nezletilé děti nelze cokoliv namítat. V daném případě však jde o státem aktivně podporované prohlubování sporů mezi rozvedenými rodiči, neoprávněné zvýhodňování jednoho rodiče (převáženě matky) a právní šikanu druhého rodiče (převážně otce). Daňové poplatníky to bude stát ročně téměř miliardu, kdy velká část těchto peněz bude čerpána naprosto neoprávněně (fingované matky samoživitelky, výživné určené jen podle momentální nálady soudní stolice mimo skutečné příjmy povinného) a nemalá část padne na platy navýšeného počtu úředníků, přestože se nabízí řešení, které je v souladu s LZPS, zcela by odstranilo zbytečné spory mezi rodiči o každou korunu a státnímu rozpočtu by přineslo úspory zhruba ve stejné výši, jako předpokládané výdaje na naplnění zákona.  

Spravedlivě je však nutno říct, že za tím zvěrstvem nestojí jen socanští zmrdi, ale jedou v tom naprosto všichni poslanci včetně nezařazených odpadlíků, byť někteří poslanci pro tento zákon nehlasovali, ale to čistě z malicherných důvodů a rozhodně nikoliv pro jeho absolutní nesystémovost. S jistou mírou optimismu je také potřeba říct, že oproti předchozím letům diskuse (až na jednu výjimku) nesměřovala k „věšení rozvedených otců na kandelábry“. Z některých diskutujících byly na hony cítit čistě osobní zájmy (Blažek ODS, nezařazený Šlohlepero ml.). Z dalších pak naprostá odtrženost od reality (bývalá ministryně zlovůle Válková ANO) či spolčení s ultra-feministickými spolky (socanka Gajdůšková). Na přetřes dokonce přišel i nevábný osobní „odér“ piráta Profanta. Většinou však v diskusi zazněla řada neodtažitých, věcných a rozumných názorů, mnohdy od poslanců (poslankyň), od kterých by to rozhodně nikdo s ohledem na jejich stranickou příslušnost nečekal.

Je tedy evidentní, že většina těch šmejdů velmi dobře ví, kde je u „neplacení“ výživného „zakopaný pes“a jak by se to mělo systémově řešit. Na to však současné složení zákonodárného sboru nemá „koule“. Části je nenadělila matka příroda a u těch přírodou obdařených zřejmě došlo k fatální nehodě viz. ilustrační obrázek. 

Zajímavé momenty z diskuse o absolutně nesystémovém zákoně přinese Adikia v dalším díle.

     

 

—————

Zpět


HLEDEJ NA ADIKII

Použijte funkci 

HLEDAT zadáním klíčového slova.

 


KONTAKT ADIKIA

infoadikia@seznam.cz


ADIKIA PŘEDSTAVUJE

ministryně nespravedlnosti

matka justiční mafie

Mgr. Máňa Benešová

pro zvětšení klikni na obrázek


ADIKIA PŘEDSTAVUJE

ministryně asociálního ministerstva práce

Dipl.-Pol. Jana Maláčová, MSc.

pro zvětšení klikni na obrázek


ADIKIA PŘEDSTAVUJE

justiční rekordmanka

ing. Taťána Malá

CELÝCH 13 DNŮ

byla v čele

Ministerstva nespravedlnosti

pro zvětšení klikni na obrázek

písnička

CONTROL(k)A