09.12.2020 15:45

Nevíte, co dát dětem pod stromeček?

Mastná tlama Alča Šílenová vám poradí.

„Mnozí z vás určitě přemýšlí o tom, co svým blízkým dát pod stromeček. Pokud ještě nevíte, tak mám pro vás tip,” říká ministryně na videu, které zveřejnila na sociálních sítích.

Namísto obligátních ponožek doporučuje Dluhopis Republiky. Podle ministryně má takovýto dárek hned dvě výhody. Zhodnotíte jím své úspory a ještě potěšíte své blízké.

Pochybovače ministryně přesvědčuje slovy, že jde o „chytrý dárek, který jen tak neomrzí a postupem času získává na hodnotě”. Bonusem pak je „krásný dárkový certifikát”.

Celý článek ZDE

Zdroj kanálie Novinky.cz

Fakta

Při investici 100 000 Kč lze po šesti letech získat 6151 Kč. 

Průměrná inflace v ČR je asi 3 %.

Každý rodič si jistě dokáže představit ten šťastný vřískot dítěte, které na místo vysněného dárku o který si napsalo Ježíškovi, najde pod stromečkem „krásný dárkový certifikát“. Dědeček i babička budou také jistě hýkat blahem, když na místo nějakého „tradičního“ dárku (byť by to byly ty ponožky, nový ubrus nebo kalendář s fotkami vnoučat), dostanou „krásný dárkový certifikát”.  To teď ponechme stranou.

Kolik je ale rodičů, kteří si mohou dovolit umořit nějakou větší finanční částku, kdy umoření „tisícovky“ při výnosu 61 Kč za šest let a inflaci 3 % je holý nesmysl. Na to nikdo nemusí být špičkový ekonom. Když pomineme zcela evidentní nevýhodnost nákupu státních dluhopisů, je zde ještě jeden důležitý aspekt. Kdo ze zodpovědných rodičů by v současné nejisté době umořil větší finanční částku a nenechal si finanční „polštář“ pro případ výpadku příjmu? Jedině blázen.

Kolikrát už jsme slyšeli nebo četli, že by se měla zvýšit finanční gramotnost občanů? Podle všeho finanční negramotností trpí především současná ministryně financí mastná tlama Alča Šílenová.

Ta její údajná zručnost při tvorbě vlastního účesu, o které mluvila při první vlně uzavření kadeřnických salónů (více ZDE), se také nějak hroutí.

Mastna tlama Alča Šílenová při uzavřených kadeřnických salónech - duben 2020

Mastná tlama Alča Šílenová 8. 12. 2020 kdy byly otevřené kadeřické salóny

—————

Zpět


HLEDEJ NA ADIKII

Použijte funkci 

HLEDAT zadáním klíčového slova.

 


KONTAKT ADIKIA

infoadikia@seznam.cz


ADIKIA PŘEDSTAVUJE

ministryně nespravedlnosti

matka justiční mafie

Mgr. Máňa Benešová

pro zvětšení klikni na obrázek


ADIKIA PŘEDSTAVUJE

ministryně asociálního ministerstva práce

Dipl.-Pol. Jana Maláčová, MSc.

pro zvětšení klikni na obrázek


ADIKIA PŘEDSTAVUJE

justiční rekordmanka

ing. Taťána Malá

CELÝCH 13 DNŮ

byla v čele

Ministerstva nespravedlnosti

pro zvětšení klikni na obrázek

písnička

CONTROL(k)A