13.11.2020 10:09

Opustil nás kamarád a bojovník za práva dětí po rozvodu

S hlubokým zármutkem oznamujeme, že nás dne 12. listopadu 2020 navždy opustil drahý kamarád a bojovník za rovná práva obou rodičů i prarodičů po rozvodu  

pan Luboš Patera

Byl jedním z prvních otců, kterému se úspěšně podařilo ve Štrasburku žalovat naše prohnilé opatrovnické soudnictví, pro které je ještě dnes matka zásadně lepším rodičem a otec je dobrý jen na placení výživného. Právu dětí na oba rodiče po rozvodu obětoval velkou část svého života. Nejen u nás, ale i na Slovensku, aktivně propagoval střídavou péči obou rodičů a zatím asi nejlepší řešení rozvodů tzv. Cochemský model. Měl hluboký smysl pro právo a spravedlnost. Pro některé z nás byl učitelem, jak slušně, ale zcela nekompromisně bojovat se zkostnatělou opatrovnickou justicí nebo exekutorskou mafií. Většinou však rozvádějící se otce obětavě zastupoval přímo v soudní síni nebo jim alespoň pomohl radou, přičemž se snažil nehnat spor o děti na ostří nože, ale tyto ostří spíše obrušovat. Se svojí kamerou neváhal pranýřovat nešvary soudních stolic, pomáhačů a chráničů, exekutorské mafie, justiční ochranky, kafepijavic z OSPODu apod.

U řady vydaných státních vyznamenání lze silně pochybovat o jejich opodstatnění. Ten, kdo by si právě takové vysoké ohodnocení celoživotní díla a přínosu pro společnost zcela právem zasloužil, nás právě opustil.   

Luboši, za všechnu Tvoji práci Ti děkujeme.

—————

Zpět


HLEDEJ NA ADIKII

Použijte funkci 

HLEDAT zadáním klíčového slova.

 


KONTAKT ADIKIA

infoadikia@seznam.cz