20.09.2012 15:53

Otevřený dopis předsedovi vlády Petru Nečasovi

Prezident Václav Klaus v poslední době velmi často kritizuje vládu. Tu se mu nelíbí ekonomické úvahy od revoluce nejlepšího ministra financí Kalouska, naváží se do soudců, kteří si jako jediní plně zaslouží zvýšení platů a během krátké doby dokonce odmítl podepsat několik nových zákonů. Naposledy tolik potřebnou novelu Trestního zákoníku, která měla vyřešit přeplněnost věznic. Adikia považuje takové jednání prezidenta Václava Kaluse za velmi neodpovědné vůči občanům, proto se otevřeným dopisem obrací na premiéra Petra Nečase, aby s tím už konečně něco udělal.

Vážený pane předsedo.

Jsem hluboce pobouřen dopisem prezidenta Václava Klause, kterým odmítl novelu Trestního zákoníku. Omlouvám se za vulgarity, ale cituji jeho výrok k ustanovení o zabavování řidičských průkazů:

„Ustanovení považuji za nesmyslné, kontraproduktivní a diktované pouze podprahovými emocemi. Volání po takovém trestu lze pochopit, nelze ale pochopit, jak takovému volání může vyjít vstříc Poslanecká sněmovna.“

Objevují se i naprosto nepravdivé informace, že jde o vládní návrh z dílny Ministerstva spravedlnosti. Novelu Trestního zákoníku připravovala skupina poslanců v čele s JUDr. Staňkem. To jsou kompetentní odborníci a jejich novela je pozitivní krok směřující k nové koncepci trestního práva. Nejedná se tedy o žádné agenty nějakých otcovských organizací.

Situaci, kdy prezident Václav Klaus zesměšňujícími sexistickými výroky (v řadách poslanců jsou i ženy) hrubě narušuje činnost Poslanecké sněmovny, považuji za zcela neúnosnou. Míra agresivity prezidenta Václava Klause minimálně ve verbální rovině je velmi silná a měly by být použity cesty, které Poslanecké sněmovně umožní standardní chod při přijímání potřebných zákonů. Ptám se, co v této věci činí Policie ČR? Už prezidenta Václava Klause kontaktovala a zjistila jeho totožnost?

Omluvám se, ale dále cituji z dopisu prezidenta Václava Klause:

“Nerozumím tomu, jakou souvislost má řízení motorových vozidel s neplacením alimentů, naopak se domnívám, že znemožnění používání motorových vozidel může ztížit výdělečné možnosti a tedy i schopnost platit výživné.“

Tuto logiku považuji za zvrhlou a urážející inteligenci každého normálního člověka v této zemi. I když Vám prezident Václav Klaus nestojí ani za otření špinavých polobotek, měl byste uspořádat tiskovou konferenci a vyzvat všechny media, aby tohoto agresivního sexistického hulváta ignorovala. Kdyby mu média nedávala prostor, dnes už by na Pražském hradě nebyl.

Prezident Václav Klaus by se měl veřejně a hluboce s pokorou omluvit všem poslancům, kteří hlasovali pro novelu Trestního zákoníku. Jménem drtivé většiny slušných občanů v této zemi se všem poslancům ODS, TOP 09, LIDEM a některým nezařazeným poslancům za prezidenta Václava Klause omlouvám.

Podle zákona o poskytování informací vás žádám o informaci, jak zajistíte, aby prezident Václav Klaus nemohl svými agresivními sexistickými hulvátskými dopisy narušovat přijímání tolik potřebných zákonů.

Luboš Meszner

 

 

—————

Zpět