04.04.2013 22:48

Přání Ivance

Soudní stolice Obvodní stolice pro Prahu 4 Ivana Jarešová zastává názor, že přání k svátkům či narozeninám je dnes už přežitek.

Citace ústního odůvodnění rozsudku č. j. 21 C 242/2010 ze dne 6. února 2013

To že žalovaný (syn) nepřeje žalobci (otci) k narozeninám a takto nepřeje ani svému strýci ani babičce není tak závadné jednání, tak v rozporu s dobrými mravy.  Podle soudu se bohužel tak chová většina mladých lidí, že svým strýcům rozhodně nepřejí k narozeninám.“

Ústavní stolec na to má sice jiný názor, ale to soudní stolici Ivanu Jarešovou nemusí trápit, protože velký šéf Rychetský nemá žádný nástroj, kterým by u obecných stolic vynutil vykonatelnost nálezů Ústavního stolce.

Citace nálezu Ústavního stolce I. ÚS 643/04

Rodina a vztahy mezi rodiči a dětmi jsou prostředím, kde se dobré mravy, jako poctivost, čestnost, vzájemná úcta a zejména úcta k rodičům, musí nejen předpokládat, ale hlavně formovat a důsledně vyžadovat. Ústavní soud je přesvědčen, že právě v rodině, jako základu společnosti, se musí dobré mravy kultivovat a orgány veřejné moci, soudy zvláště, k tomu musí svými rozhodnutími přispívat.

Ivanka má dnes svátek, a protože jsem ze „staré školy“, rozhodně tedy nemohu na Ivanku zapomenout. Nejsem zdatný na slavnostní projevy, proto jsem Ivance připravil animované přáníčko s mým vystoupením. Původně se jednalo o Valentýnské přání, ale některá gesta spíše než láskyplné vyznání naprosto dokonale vyjadřují můj postoj k Ivance.

Ivanko, pokud se vám přáníčko nezobrazuje, nejspíše v počítači nemáte nainstalovaný Flash Player. Ten je ke stažení ZDE. Požádejte tedy nějakého stoličního „ajťáka“, aby Váš počítač aktualizoval. Přání má i báječný zvukový doprovod, proto si nezapomeňte pustit přídavné reproduktory. Do pole ve spodní části, kam ukazuje šipka, napište svoje křestní jméno Ivanka a klikněte na GO.

Vše nejlepší k svátku přeje Luboš Meszner.

—————

Zpět


 


ADIKIA PŘEDSTAVUJE
ministr spravedlnosti ČR
JUDr: Pavel Blažek

Vyšší kultura se hned pozná!