09.01.2013 22:34

Proč nemůže být Okamura prezidentem?

Řada rozvedených otců si jistě pamatuje urputnou bitvu o jediné slovíčko v Zákoně o rodině ve prospěch střídavé péče, jejímž hlavním aktérem byl ódésácký zmrd Staněk, který na jednu stranu deklaroval snahu o širší uplatnění střídavé péče o děti po rozvodu, ale zároveň nechtěl přistoupit na formulaci, která by střídavku stavěla jako prioritní uspořádání poměrů. Někteří otcové se ke zmrdově kosmetické změně upnuli s tím, že je lépe málo, než vůbec nic.  Adikia nikdy nesdílela jejich nadšení a vždy k tomu byla skeptická z jednoho prostého důvodu. Při současném stavu naší soudní stolice kosmetická změna vůbec nic nevyřeší a od parlamentních stranických prostitutů napojených na rozvodový průmysl nebylo a není možné zásadní změnu očekávat.

Trpká osobní zkušenost se stavem práva v našem údajně právním státě Tomio Okamuru ještě více „nakopla“ správným směrem a rozhodně se nejedná o nějaké trapné kosmetické změny.  

V prvních měsících tohoto roku chce pracovat na nové Ústavě, která by u nás zavedla přímou demokracii včetně oddělení moci výkonné a zákonodárné a spojené s přímou odpovědností všech politiků občanům, kteří by měli mít právo politiky i zákony v referendu odvolat. „Přímá volba a odvolatelnost by se měla týkat i hejtmanů, starostů a primátorů,“ plánuje Tomio Okamura. Za další dvě priority považuje systémově dořešit exekuce a problémy lidí v dluhové pasti a zakázat všechny herní automaty a terminály, což považuje za jeden z kořenů zla.

Z exekucí už by nemělo být podnikání

Jsem pro zrušení podnikání v exekucích a navrácení této pravomoci státu. Chci, aby stát systémově začal pomáhat lidem v dluhové pasti jak poradenstvím a odbornou pomocí, tak v krajních případech i bezúročnými půjčkami na vyplacení nemovitostí. Cílem je, aby lidé nezůstali s rodinami na ulici a mohli fungovat. Nejde o žádné dary, ale půjčky, které se státu vyplatí - funkční rodina je pro stát důležitější, než když se rozpadne na partu bezdomovců závislých na sociálních dávkách,“ zdůvodňuje Tomio Okamura.

„Samozřejmě v programu mám toho stokrát víc – od reformy soudnictví, kde bych chtěl nastavit vyšší osobní odpovědnost soudců a vytvořit pojistky proti justičním omylům, až po zákon o rodině, kde je třeba zrovnoprávnit oba rodiče. Protože prvotní prioritou je zájem dítěte, nikoli jednoho privilegovaného rodiče,“ uzavírá senátor.

Zdroj Parlamentní lisy To je síla. Tomio Okamura si brutálně podal Klause za amnestii

—————

Zpět


ADIKIA PŘEDSTAVUJE
ministr spravedlnosti ČR
JUDr: Pavel Blažek

Vyšší kultura se hned pozná!