30.09.2012 14:51

Proč rozvedení otcové prohrávají - I. část

Rozvedení otcové si stěžují, že jsou pošlapávána jejich základní práva na rodinný život a vlastnit majetek, kdy ve většině případů jsou děti svěřovány do péče matky a je jim vyměřeno neúnosné výživné. Bojují o děti u soudů, píšou dopisy politikům, podepisují petice, zakládají webové stránky, diskutují v diskuzích, pořádají demonstrace….

Přesto ale v postavení rozvedených otců k žádným výrazným změnám nedochází.  Proč?

O ženách se říká, že nevědí, co chtějí, ale nedají pokoj, dokud to nedostanou. Když však dojde na „lámání chleba“, vědí naprosto přesně, co chtějí. Nechat si „svoje“ dítě a přes výživné či majetkové vypořádání odrbat manžela o majetek! Najděte nějakou ženu, která obě tyto zavrženíhodné formy potlačování základních práv rozvedených otců (ale i dětí) veřejně odsuzuje a aktivně proti nim bojuje.

Vědí rozvedení otcové, co vlastně chtějí?  Rozhodně ne!  Dokonce se najdou i otcové, kteří bojují proti otcům. Potom se ale opravdu nemůžeme divit, že stále prohráváme, proto právě o těchto zrádcích  bude série článků Proč rozvedení otcové prohrávají. Přes politiky, advokáty, pomáhače či úředníky se dostane řada i na „feministické agenty“ a „rozvraceče otcovského hnutí“. Máte se tedy na co těšit, respektive -  mají se na co těšit!

Zrádce poslanec Jiří Šlégr

Jiří Šlégr je známý spíše jako hokejista.  Stejně jako řada jiných „vysloužilců“ z různých oblastí se i on dal na dráhu politika. Do Poslanecké sněmovny se dostal v roce 2010 přes socany.  Od těch ale utekl, což by mohlo být vnímáno jako pozitivní krok, pokud by ovšem nepřeběhl k bývalému aparátčíkovi státního podniku Restaurace a jídelny (RaJ) Paroubkovi. V současné době je nezařazeným poslancem a podvedl tak nejen socanské voliče, kdy ve Sněmovně zastupuje stranu, které ve volbách nikdo nedal svůj hlas. Z mrzkého platu poslance lze sotva vystačit, a tak si jako většina poslanců přivydělává členstvím ve Výbor pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu. Jakým je jako poslanec přínosem pro všechny občany těžko posoudit, jisté však je, že ještě jako socan nepodpořil Staňkovu kosmetickou změnu Zákona o rodině ve prospěch střídavé péče a za celou dobu svého působení ve Sněmovně ani nepřišel s návrhem zákona o výživném.

A co čert nechtěl, Šlégr se nyní rozvádí. Manželka chtěla na 13ti letitou dceru výživné 70 tisíc měsíčně. To je nehorázná nemravnost, kdy dítě takové výživné nemůže spotřebovat, ani kdyby snídalo křepelčí vajíčka, ale na druhou stranu proč by to nemohla chtít, když zde není žádný zákon o výživném, který by stanovil strop výživného a každý rodič (matka) chce pro „svoje“ dítě jen to nejlepší. Šlégr si vzal k soudu advokáta a představoval si, že bude platit dvacítku měsíčně (i to je ale naprostý nesmysl). Podle bulvárního plátku Aha se v soudní síni strhla hodinová ostrá hlasitá hádka. Tomu však zkušený návštěvník opatrovnických jednání jen těžko uvěří. Pravděpodobnější scénář byl, že matka vykonstruovala Šlégrův obrovský příjem tím, že si za celou hokejovou kariéru vydělal 200 miliónů čistého (co na tom, že si z toho také žila jako prase v žitě), ospoďačce se při svém úřednickém platu závistivě protočily panenky a podpořila návrh matky, Šlégrův advokát špitnul nějakou nicotnou frázi, jen aby nenas…  soudkyni a do běla rozpálený Šlégr od soudu odešel s 55 tisíci měsíčně (a kolik ho při takové výši sporu ještě musel stát ten advokát). Zdroj Aha Soud o výživné: Šlégr zaplatí 55 tisíc měsíčně!

Mnozí si teď řeknou, že byl pomatený neznalostí zrůdného opatrovnického systému, proto nedal svůj hlas střídavé péči a když teď prošel torturou opatrovnické soudní stolice, že by to mohl být člověk na naší straně. Omyl! Soud o výživné se konal v polovině srpna a o měsíc později zvedl ruku pro novelu Exekučního řádu, podle které mají být neplatičům výživného zabavovány řidičáky.

Nejsem si zcela jistý, zda má Paroubkova strana šanci, že se v příštích volbách dostane do Sněmovny. Z čeho pak bude vysloužilý hokejista Šlégr platit 50 tisíc měsíčně výživné, když mu to už dnes s poslaneckým platem přijde hodně vysoké? Jako první bych mu pak nechal sebrat řidičák.

Když jde otec proti rozvedeným otcům,
zaslouží si jedině naplivat do tváře a hluboké opovržení!

—————

Zpět