10.01.2013 22:09

Proč si všichni myslí, že máme krátkou paměť a neumíme googlovat?

Veřejný ochránce práv Pavel Varvařovský se nechal slyšet, že by v případě jmenování „justiční mafiánky“ Renáty Vesecké na místo svého zástupce za Jitku Saitlovou, které v únoru končí funkční období, zvážil svojí rezignaci.

Zdroj Novinky.cz  Ombudsman Varvařovský zváží rezignaci, pokud bude jeho zástupkyní Vesecká

To je ukázkový příklad morálního bahna a zakrývání osobní odpovědnosti na zločineckém sytému, jehož vrcholem je současná amnestie. Varvařovský byl 10 let (1994 - 2004) stolicí Ústavní stolice. Měl tedy dostatek času a pravomoci změnit justici tak, aby se bývalá komunistická prokurátorka Vesecká (1988 náměstkyně okresního prokurátora v Havlíčkově Brodě) nikdy nedostala do funkce nejvyšší státní zástupkyně (jmenována 2005) a nemohla ovlivňovat trestní kauzy dle politického zadání.

Když Varvařovský přijal funkci Veřejného ochránce práv, již zde ve funkci jeho zástupce byla Jitka Saitlová. Stačí se podívat na její oficiální kádrový profil (ZDE) a hned vám bude jasné, co je to za odpornou zmiji. Na její návrh byly do právního systému zavedeny trestně právní nástroje ochrany před domácím násilím. Ale to není zdaleka všechno. Byla to právě zmije Seitlová, kdo začal zpochybňovat zavedenou praxi, že neplacení výživného splňuje znaky trestného činu až při neplnění výživného po dobu 6 měsíců a nabádala (pohlavní) orgány činné v trestním řízení, aby trestní stíhání bylo zahájeno mnohem dříve.

Zmije Seitlová je hlavním iniciátorem zpřísnění znaků trestného činu zanedbání povinné výživy na 4 měsíce naroubovaného do nového Trestního zákoníku. Je tedy plně odpovědná za mrhání státními prostředky na bezúčelné věznění neplatičů výživného, které vyústilo do fatální amnestie.

A to zmrdovi Varvařovskému nevadí?

—————

Zpět



ADIKIA PŘEDSTAVUJE
ministr spravedlnosti ČR
JUDr: Pavel Blažek

Vyšší kultura se hned pozná!