21.03.2019 11:53

Roky budovaná špína na rozvedené otce vzala za své

Kdybychom poskládali všechna mediální vystoupení a komentáře vydávané za ustálenou judikaturu, kde se hovoří o rozvedených otcích pracujících v šedé ekonomické zóně, kteří se tím vyhýbají řádnému placení výživného, vznikla by z toho nepochybně mnohem větší kniha, než je současný Občanský zákoník. Pro rozvedené otce tak při vyměřování výživného platí jakási presumpce viny, na základě které se výživné vyměřuje z teoreticky dosažitelného příjmu a oficiální úřední dokument Přiznaní k dani z příjmu je všem soudním stolicím absolutně u prdele. Osoby samostatně výdělečně činné jsou dokonce podrobovány křížovým výslechům nad svojí daňovou evidencí (účetnictvím), ačkoliv ekonomické znalosti opatrovnických stolic jsou naprosto nulové a zpochybnění údajů v daňové evidenci je v kompetenci příslušného správce daně (finančního úřadu). 

Před několika dny byly v médiích prezentovány statistické údaje, které totálně boří úzus rozvedených otců, jakožto podvodníků vyhýbajících se řádnému placení výživného zatajováním svých skutečných příjmů.

Každá druhá prostitutka je matka samoživitelka

V Česku poskytuje placené sexuální služby podle odhadů zhruba 13 000 žen, víc než polovina z nich jsou přitom matky - samoživitelky. Typickou představitelkou je rozvedená žena kolem 30 let, která má dvě děti a žije v menším městě. Vyplývá to z údajů neziskové organizace Rozkoš bez rizika, podle níž je ale údaje třeba brát s rezervou.

Zdroj kanálie Novinky.cz (ZDE) a iDnes (ZDE

Adikia se zaměřuje na otázky výživného, přesto si nelze odpustit otázku, zda právě domácnost prostitutky je ideálním výchovným prostředím pro děti?! 

Vedle rozvedených matek, které si hrají na chudinky a zneužívají sociální systém, ačkoliv žijí normálním partnerským životem, tak teď zde máme další skupinu „chudinek“ s nadstandardními příjmy a bude zajímavé sledovat, jak se to projeví na průměrném příjmu matek ve statistických údajích o vyměřování výživného vydávaných Ministerstvem nespravedlnosti (přehled za rok 2018 ZDE). Hodně se teď také hovoří o legalizaci prostituce, či přesněji o zařazení prostituce mezi živnosti. Tak se třeba dočkáme toho, že se v rámci vyměřování výživného bude u soudu také veřejně probírat i jejich daňová evidence.Konečně nastane rovnost rodičů v opatrovnických sporech.

Realita dnešní doby. Na jednom rohu na invalidním vozíku žebrá otec, protože mu soudní stolice vyměřila výživné z fiktivního příjmu a na druhém rohu matka vydělává nadstandardní příjmy a ještě dostává od státu štědré sociální dávky. 

—————

Zpět


HLEDEJ NA ADIKII

Použijte funkci 

HLEDAT zadáním klíčového slova.

 


KONTAKT ADIKIA

infoadikia@seznam.cz


ADIKIA PŘEDSTAVUJE

ministr nespravedlnosti vylosovaný přes noc z klobouku

SIMSALA BIM

JUDr. Jan Kněžínek, Ph.D.

pro zvětšení klikni na obrázek


ADIKIA PŘEDSTAVUJE

ministryně asociálního ministerstva práce

Dipl.-Pol. Jana Maláčová, MSc.

pro zvětšení klikni na obrázek