15.09.2012 13:37

Rušení soudního jednání není problém jen u nás

Ve středu 19. září 2012 ve 13:00 hod. bude u Obvodní soudní stolice pro Prahu 8 pokračovat opatrovnické řízení vedené soudkyní JUDr. Hanou Novou, která při minulém jednání nechala vyvláčet z jednací místnosti veřejnost, protože hovádka ze soudcovské ochranky svými vysílačkami rušili jednání (video zde Logické rozhodnutí opatrovnické soudkyně).

Rušení soudního jednání není problém jen u nás a podobná situace se odehrála i na opačné straně zeměkoule. Soudce Robert Restaino (48) však na místo vyvláčení veřejnosti všechny uvěznil v soudní síni, dokud se nepřizná viník, tedy osoba, které zazvonil mobilní telefon.

"Všechny vás v této soudní místnosti uvězním, pokud mi teď okamžitě nedáte ten mobil," zařval.

A když se nikdo nepřiznal, soudce opravdu zadržel všech 46 osob, které byly projednávání přítomny. Obžalovaní, právníci i diváci byly převezeni do vězení v Niagara City, kde je prohledali a nacpali do přeplněných cel. Jejich kauce byla určena na 1 500 dolarů. Čtrnáct lidí, kteří tolik peněz neměli, bylo spoutáno a převezeno do jiného vězení.

Tak to můžeme ještě být rádi, že jsme byli „jen“ vyvláčeni, protože většina přítomných otců by díky nemravně vysokému výživnému jen těžko složila kauci 30 000,- Kč.

Jistě se teď ptáte, jak to všechno skončilo. Státní komise státu New York dohlížející na chování soudců prohlásila, že soudce Restaino jednal "bez jakékoliv opory v zákoně" a choval se jako "malicherný tyran". Podle komise došlo k tomu, že soudce předsedal celé řadě případů domácího násilí, a když uslyšel telefon, utrpěl náhlé pominutí smyslů, jinými slovy mu přeskočilo, proto doporučila, aby byl zcela zbaven funkce kvůli "dvěma hodinám nevysvětlitelného šílenství."

Zdroj Dáma.cz Soudce uvěznil všechny v soudní síni

V České republice zjevní pomatenci soudí dál.

—————

Zpět