10.12.2012 13:01

Stolice soudní stolice aneb Na „čtyřce“ mají na zločince jiná měřítka

Sedmadvacetiletého Antonína Michala, nejmladšího syna manžela Heleny Vondráčkové Martina Michala, zatkla v pátek protikorupční policie. Informovala o tom FTV Prima. Po razii v pražských Stodůlkách skončilo ve vazbě 11 lidí a osm už obvinili z daňových podvodů. Skupina v zahraničí nakupovala benzin bez DPH a pak ho prodávala v Česku, kde daně také neodvedla. Neodvedením DPH měla být České republice způsobena škoda ve výši jeden a čtvrt miliardy korun. Je to jeden z největších odhalených případů v Česku, řekl mluvčí protikorupční policie Jaroslav Ibehej.

Razie proběhla v domě manželky Antonína Michala, kde má registrovaných několik firem. Policie zabavila šest luxusních aut, 3,5 milionu v hotovosti a zajistila 12 milionů na účtech. Michalovi hrozí 10 let za mřížemi, stejně jako dalším obviněným z krácení daně a praní špinavých peněz.

Zdroj iDnes Kvůli miliardovému podvodu policie zatkla i syna manžela Vondráčkové

O věc se jako první začala zajímat Prima, když jí na to známý „sudič“ Martin Michal sám nechtěně upozornil. Teď zase „právními problémy“ vyhrožuje Primě, která se kauzou intenzivně zabývá.  

Státní zástupce žádal o umístění mladého Michala do vazby, protože je zde důvodná obava, že uteče do zahraničí a bude se trestnímu stíhání vyhýbat.

Obvodní soudní stolice pro Prahu 4 ho však propustila na svobodu.

Opět se ukazuje, že Prima je bulvární televize, která pase jen po senzaci, když se ze všech obviněných „věnuje“ jen mladému Michalovi. Pravda je, že starý Michal a stará Vondráčková si zaslouží takto povedenou „reklamu“, ale takový Ráth je se svými několika milióny v krabici od vína proti mladému Michalovi příštipkář, a přestože již nemůže pokračovat v trestné činnosti a vyšetřování skončilo (pominuly dva vazební důvody), je stále v „útěkové“ vazbě a nepomohla mu ani vysoká kauce.

Jestliže věc řešila Obvodní soudní stolice pro Prahu 4, kde je předsedou trestního úseku pisatel křivého trestního oznámení bývalý komunista Jára Pytlouš, tak se rozdílnému přístupu ke šmejdům ani nemůžeme divit. Pro soudní stolice ze „čtyřky“ je největší zločinec (s)prostý občan, který se domáhá svého práva, aby jeho věc byla projednána soudní stolicí s poněkud vyšší inteligencí než má houpací kůň a odůvodnění rozhodnutí nebylo postaveno na copy&paste z jiné stolice (rozhodnutí) s obráceným smyslem žaloby.   

Občany by tedy asi více zajímalo (mělo zajímat) jméno soudní stolice, která mladého Michala propustila na svobodu.

—————

Zpět


ADIKIA PŘEDSTAVUJE
ministr spravedlnosti ČR
JUDr: Pavel Blažek

Vyšší kultura se hned pozná!


NEJLEPŚÍ HLÁŠKY

Soudce bývalý komunista
je totéž
jako bývalý černoch.

JUDr. Klára Samková

***

Zvířata na území ČR mají právo vychovávat svá mláďata. I opice v ZOO mají právo vychovávat svá mláďata. Pouze čeští rozvedení otcové toto právo nemají.
Ing. Lubomír Bouše