27.05.2013 11:20

Střídavka.cz

Střídavka.cz

Na rodiče mají děti právo,

o tom pochyby není.

Střídání je tím jasně dáno,

ač je to jen snění.

Jako lev se o střídavku biješ,

když ale nemáš na kontě ranec,

na Borech tak spíše staneš,

nebo skončíš jako štvanec.

Nástrojů je celá řada,

stolkař, neplatič, násilník či pedofíla,

stolice tě sejme ráda,

a nucené práce - to je síla.

Nebudeš první ani poslední,

 totiž kdo tě šálil, má tě v prdeli.

Adikia v zásadě nemá problém se střídavou péčí a plně jí podporuje!

Problém je v tom, že bojem za střídavou péči je upozaďován klíčový problém s výživným a rozodováním soudních stolic, který trápí drtivou většinu rozvádějících se či rozvedených rodičů včetně tzv. střídavkářů. Díky tomuto boji jsme ustrnuli na mrtvém bodě a nejsme schopni se posunout dopředu. Děti nemohou čekat dalších deset let, až se příznivci a odpůrci střídavé péče dohodnou, zda je pro ně dobrá či nikoliv.

Děti potřebují, aby měly oba rodiče v plné kondici a nikoliv uštvané trosky vyčerpané soudními spory nebo aby tátové seděli ve věznicích. Špatní otcové nejsou neplatiči výživného, kteří se dostali do finančních potíží nebo jim bylo vyměřeno výživné z fiktivního příjmu! Špatní otcové jsou ti, kteří se střídavou péčí chtějí vyhnout placení výživného, protože trpí utkvělou představou, že osobní péče o dítě stojí mnohem méně než výživné, které by jinak museli platit k rukám matky.

Je to stát, kdo se k dětem chová nelidsky, kdy není tak složité si spočítat, že rozvodem rodičů se většina dětí stane sociálně potřebnými. Stát svoji povinnost tyto děti zabezpečit pak přenáší na rodiče, kteří v beznaději proti sobě vedou válku o každou korunu.

Děti však dál bez pomoci živoří!

—————

Zpět