08.06.2013 17:38

Tři dny jsem nespal

Tento týden jsme se opět mohli přesvědčit o „profesionalitě“ zaměstnanců televize Nova a Českého rozhlasu. Obě tyto média přinesly v živém přenosu telefonický rozhovor s Kalouskem na téma daňových „odpustků“ pro podnikatele zasažené povodní. Po několika vteřinách rozhovoru však bylo naprosto jasné, že Kalousek právě „není ve formě“ a žvatlá hrozné nesmysly - zjevně byl nalitej jako prase. Rozhovor (pokud to tak lze nazvat) s nalitým Kalouskem se okamžitě stal internetovým hitem.

Obdobně se stala předmětem veřejného posměchu i údajná „virová“ indispozice Zemana při otevírání korunovačních klenotů, kterou Kalousek korunoval výrokem, že ke korunovačním klenotům - koruně, jablku a žezlu, ještě málem přibyla i šavle. Není tedy složité si spočítat, že živý přenos telefonického rozhovoru s nalitým Kalouskem byla odveta, za jeho vcelku výstižnou poznámku. Ačkoliv rozhodně nejsem příznivcem Kalouska, oproti „viróze“ Zemana je zde jeden nezanedbatelný rozdíl. Kalousek se totiž neúčastnil žádné veřejné činnosti a nejspíše zrovna chlasal I. ligu ve svojí oblíbené nálevně, na což má i ministr financí plné právo. Jedinou otázkou tedy je, zda chlastal ve svém volnu nebo zda měl v tu dobu pracovat. To jsme se z reportáže bohužel nedozvěděli a všechno mělo vypadat jako nečekaná situace, ačkoliv je to naprostý nesmysl, kdy živý vstup do vysílání musel být předjednán a ten, kdo rozhovor domlouval, si nepochybně musel všimnout, že Kalousek právě „není ve formě“. Podle toho, jak Kalousek několikrát začal svoje „prohlášení“, vše nasvědčuje tomu, že nejspíše ani netušil, že je v přímém přenosu a dává svoje „prohlášení“ na záznam, který bude před odvysíláním upraven. To je běžná praxe, kdy se i profesionální tiskový mluvčí přeřekne a rozhovor se tak natáčí na několik pokusů. Redaktor, který s Klouskem vedl rozhovor, si jen hrál na překvapeného, kdy pokud by skutečně nic netušil a byl to opravdu profesionál, tak by rozhovor záměrně neprodlužoval a rychle by jej ukončil. Pokud by nešlo o úmysl, stejně by reagoval i nic netušící režizér vysílání a zvukař. V lepším případě jsou to jen naprostí diletanti.

Někomu možná přijdou „nehody“ politiků vtipné a jiný by nad tím zaplakal. Mnohem hroší však je, současný stav „oficiálních“ médií není ani k smíchu, ani k pláči, ale na pozvracení.

—————

Zpět


 


ADIKIA PODPORUJE

www.hnutiusvit.cz


ADIKIA PŘEDSTAVUJE
ministr spravedlnosti ČR
JUDr: Pavel Blažek

Vyšší kultura se hned pozná!