03.09.2018 21:47

Ukradl jim první den ve škole

Do prvních tříd nastoupilo tisíce prvňáků. To je zlomový okamžik jejich životě, který by je rozhodně neměl odradit od další školní docházky nebo jim vnést do hlavy zmatek. I pro jejich rodiče a prarodiče je tento den zlomový a chtějí si to v klidu prožít, udělat si fotky, zavzpomínat na svoje školní léta,…

Ne všechny děti a rodiče však měli to štěstí, aby se jim do tak intimního okamžiku nevloudil hradní spalovač trenýrek Zeman. Dalo by se to ještě pochopit v nějakém krajském městě, kde získal nejvíce hlasů v poslední prezidentské volbě, ale jít vopruzovat do školy v Praze, kde získal nejméně hlasů, je opravdu drzá provokace. Není tedy divu, že rodiče svůj názor na věc projevili pro děti nenápadným protestem, kdy si na oblečení přišpendlili červené trenýrky. 

Po zákeřném pokusu o atentát holými náznaky ženských ňader ukrajinské aktivistky bylo potřeba zajistit jeho bezpečnost. Za jiných okolností by se to jistě dalo nějak přetrpět, ale vyvláčet chromého dědka z auta, odnést ho do třídy, usadit do křesla a pak to samé obráceně, to nějakou dobu trvá. Rodiče s dětmi tak byli značně omezeni ve volnosti pohybu, což už neunesla jedna matka a na férovku na něj zakřičela: „Fuj, táhni!“.

Zatím co v jiných školách učitelky cinkaly na zvonečky, děti zpívaly, říkaly básničky a bylo veselo, děti v Dejvicích musely v tichosti sledovat, jak do třídy přinášejí chromého dědka. Nechápavě zírali na jeho samolibost a musely poslouchat jeho vzácné názory, pro které mezi dospělými marně hledal nějakou spřízněnou odezvu. Snad jen vrchní hůlkonosič Kruliš se usmíval, ale v tomto případě je to spíše diagnóza. Od hlavy státu se jim dostalo zásadní výchovné poučení, že vstávat brzo ráno a být už v osm ve škole je hloupé. Také, že si mají číst papírové knížky a založit si knihovničku. Nic proti papírovým knížkám, ale říkat tohle dětem, které už bravurně ovládají moderní technologie a v budoucnu se s papírovou knihou nejspíše setkají jen v muzeu, je hodně mimo mísu.

Sledovat útrpnou kamennou tvář první dámy muselo být pro ty nebohá děcka také velkým a nezapomenutelným zážitkem. Video z návštěvy hradního spalovač trenýrek ZDE.

Pokud snad někdo z rodičů lituje, že se tak vzácná návštěva neobjevila v jejich škole a nemohl si pořídit selfíčko svého dítěte s hradním spalovačem trenýrek, aby je následně mohl vystavit na Facebook na obdiv všem, může si vytvořit vlastní koláž s následujícím portrétem.

—————

Zpět


HLEDEJ NA ADIKII

Použijte funkci 

HLEDAT zadáním klíčového slova.

 


KONTAKT ADIKIA

infoadikia@seznam.cz


ADIKIA PŘEDSATVUJE

ministr nespravedlnosti vylosovaný přes noc z klobouku

SIMSALA BIM

JUDr. Jan Kněžínek, Ph.D.

pro zvětšení klikni na obrázek


ADIKIA PŘESDATVUJE

ministryně asociálního ministerstva práce

Dipl.-Pol. Jana Maláčová, MSc.

pro zvětšení klikni na obrázek