19.01.2022 17:07

Vítěz soutěže Osel roku 2022

Začátkem roku bývají vyhlašováni vítězové různých anket a soutěží za uplynulý rok. Jestliže mají svoje soutěže novináři, sportovci, ekonomové a další skupiny občanů, nemůže mezi nimi chybět ani soutěž Osel roku o nejhloupější soudní stolici. Ačkoliv uběhlo teprve 19 dnů z nového roku, už zde máme naprosto jasného a nepřekonatelného vítěze této soutěže za rok 2022. V nadpisu tedy skutečně nejde o překlep.

Neobstál prý ani v nejjednodušších případech. Kárný senát zbavil soudce taláru

Potupné symbolické vysvlečení z taláru musel před kárným senátem Nejvyššího správního soudu (NSS) snést dlouholetý třebíčský trestní soudce Jaroslav Krátký (66). Za průtahy přibližně ve stovce věcí jej totiž v pondělí kárný senát odvolal z funkce.   

Kárný návrh podala předsedkyně třebíčského soudu Ludmila Novotná. Podle ní ji soudce k tvrdému návrhu na postih přinutil svým postojem bez špetky sebereflexe. „Počet případů, kdy byl nečinný nebo dělal jen formální úkony, stále stoupal. Dostal jednodušší agendu, ale v té také moc neobstál.  Je tam jistá arogance moci ve stylu: já jsem soudce, kdo si na mě může stěžovat. Není tam žádná pokora, která k naší práci prostě patří. Výkonnost soudce byla dlouhodobě nízká, nic na tom nemění, že výkonnost dalších trestních soudců v Třebíči nebyla o moc lepší"

Zdroj kanálie Novinky.cz

Celý článek ZDE

Podle rozvrhu práce Obvodního soudu v Třebíči byla Mgr. Ludmila Novotná do roku 2017 místopředsedkyní soudu a v roce 2018 se stala předsedkyní soudu. Minimálně tedy během posledních čtyř let tak měla dostatek příležitostí uplatnit svoje manažerské schopnosti. Je tedy poněkud komické, když teď svému kolegovi vytýká aroganci moci a nulovou pokoru. Ostatně podle našeho zdroje ani z opatrovnických soudních stolic v Třebíči (a nejen tam) nějaká pokora na rozdíl od arogance moci zrovna nevyzařuje. Uznáváme, že pokud nejde o právní šikanu kritiků justice, otcovských aktivistů či tzv. neplatičů výživného, je téměř nadlidský úkol přimět soudní stolice (nejen v Třebíči) k řádnému plnění si svých pracovních povinností bez zbytečných průtahů. Kdo jiný by však měl tento úkol splnit, než právě nadčlověk pověřený jejich vedením?  

„Výkonnost soudce byla dlouhodobě nízká, nic na tom nemění, že výkonnost dalších trestních soudců v Třebíči nebyla o moc lepší.“

Tímto výrokem předsedkyně Obvodního soudu v Třebíči Mgr. Ludmila Novotná naprosto jasně vyhrála soutěž Osel roku 2022. Jako vítěz tak může po celý rok 2022 vykonávat svoji funkci s korunkou s oslími uši, k čemuž jí srdečně blahopřejeme.  

            

A když už jsme u toho Okresního soudu v Třebíčí, nelze nezmínit, že u tohoto soudu v opatrovnických sporech často zastupoval stranu otcům protivnou současný ministr pro legislativu JUDr. MgA. Michal Šalomoun, Ph.D. a aktivně se podílel na rozvratu rodinných vztahů. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

—————

Zpět


HLEDEJ NA ADIKII

Použijte funkci 

HLEDAT zadáním klíčového slova.

 


KONTAKT ADIKIA

infoadikia@seznam.cz


ADIKIA PŘEDSTAVUJE
ministr spravedlnosti ČR
JUDr: Pavel Blažek

Vyšší kultura se hned pozná!

Více ZDE


ADIKIA PŘEDSTAVUJE

justiční rekordmanka

ing. Taťána Malá

CELÝCH 13 DNŮ

byla v čele

Ministerstva nespravedlnosti

pro zvětšení klikni na obrázek

písnička

CONTROL(k)A