31.07.2012 10:00

Všední den rozvedeného otce

Lidé se mohou radovat z mnoha věcí. Někomu udělá radost nejnovější model mobilního telefonu, povýšení v práci nebo sousedovo auto poničené partou opilců. Rozvedený otec, který se marně snaží podílet se na péči o děti stejnou měrou jako matka a vzepře se zločinnému oddělování dětí od otců, se raduje z věcí, které ostatní lidé berou jako naprostou samozřejmost.

Přežil jsem další den!

Adikia vám přináší pohled na všední den rozvedeného otce, tak jak ho sám autenticky popsal. Pokud by vás některé skutečnosti sváděly k jeho identifikaci, jde o shodu čistě náhodnou, protože životní osudy rozvedených otců jsou si podobné jako vejce vejci.  

Hon na biologického otce

Už od dubna mě nahánějí pomáhači a ne a ne mi normální cestou zaslat předvolání. Zase jsem si dnes ve schránce vyzvedl nějaký blábol od soudu ohledně exekuce, ale od pomáhačů nic.

Už od rána jsem cítil mrazení v zádech a vzduch byl hustý, že by se dal krájet. Dnes mě zase 2x prozváněli a pak šli do terénu rovnou na věc. Zvonili na kancelář, kde jsem býval kdysi zaměstnán a dokonce obcházeli zahrádkáře v zahrádkářské kolonii, kde mi naše rozvinutá demokratická společnost umožňuje dožít svůj mrzký život biologického otce.  Tou dobou jsem se zrovna blížil do místa svého trvalého bydliště a náhodou jsem zaslechl rozhovor sousedů o mě, sdělovali si zážitky z právě proběhlého policejního výslechu. Vykecali úplně všechno, i když jsem je pravidelně trénoval. Zřejmě byl výslech veden tvrdě a nepřiměřenými prostředky. Ach ti důchodci. Zbystřil jsem a po slově policie jsem dal zpátečku a zdrhal jsem a zdrhal jsem, bože jak já jsem zdrhal!

Bohudík, má předtucha neklamala, pomáhači ještě prováděli výslechy u dalších sousedů - důchodců, kteří si rádi popovídají s kýmkoliv a zřejmě i zaslechli pokřik sousedů, proč utíkám, proto má reakce byla nejlepší možná. Přitom anton nebyl nikde vidět, mé vycvičené instinkty by mě jistě upozornili. Bohužel, na mě byli nasazeni nepěkně se tvářící ostřílení chlapíci - lovci lidí, a pěkně v klidu objeli blok a zahlédli mě na druhé straně velké frekventované ulice, jak již uvolněný pokračuji v chůzi.

Náš chladný pohled se setkal. Bylo jim jasné, že mou kůži nedostanou lacino. Okamžitě se snažili přejet do protisměru, ale museli čekat, až se uvolní provoz. Já, poučen z předchozího nezdaru jsem využil jejich zaváhání a vychytrale zařadil dvojnásobnou rychlost a zdrhal jsem tentokrát rychlostí Pendolína, když jede zrovna ze servisu, a málem jsem udělal díru do jednoho domu, když jsem nevybral zatáčku a pak jsem skočil svým oblíbeným parakotoulem dovnitř vnitrobloku a přitiskl se na zem do houští, kde jsem se rozhodl vyčkat. Nic jiného mi ani nezbývalo, málem jsem se totiž přizabil.

Naštěstí se jednalo o veřejný prostor u bytovek a já měl u sebe odborný časopis DEKTIME, takže jsem zdařile předstíral studium před babičkou, která houpala na houpačce svou vnučku. Bylo krásné teplé počasí a díky mé neuvěřitelné herecké schopnosti jsem ani nevzbudil podezření. Přečetl jsem si novinky v nadkrokevním zateplování dřevěných krovů, které lze provádět i jako rekonstrukce při bydlení osob pod střechou, aniž by byly rušeny. Pro jistotu jsem si vytáhl baterii ze svého mobilu, včetně SIM karty.

Dlouhá chvíle na mě najednou přišla a rozhodl jsem se pokračovat v cestě. Předpokládal jsem, že pomáhači znají můj směr cesty a proto jsem hodlal obejít logicky předpokládatelný kontrolní bod, kudy musím projít, kde jsem si myslel, že čekají s nabitými zásobníky a prsty na spoušti. Zatím prost zkušeností lovné zvěře jsem si však neuvědomil, že psychologie honců je stejná s lovnou zvěří. Pomáhače totiž v tu stejnou dobu omrzelo civět na všechny strany na kontrolním bodě a jali se pročesávat okolní ulice.

Díky mému učiteli Jean Paul Belmondovi mě už tentokrát nezastihli nepřipraveného a dokonalý plán mé únikové pěší cesty s několikerými schody a vozidlu nepřístupnými cestami jim nedal šanci. Jenom ty blondýny po cestě chyběly.

Tato vítězná bitva mi udělala neuvěřitelnou radost, o kterou se s Vámi tímto dělím.

Ilustrační foto: Rozvedený otec si jde vyzvednout poštu.

—————

Zpět