09.11.2013 00:18

Výroční blábol BIS za rok 2012

Bezpečnostní informační služba vydala výroční zprávu o svojí činnosti za rok 2012. Protože jde o závažné informace, je poněkud zarážející, že vypracování zprávy trvalo téměř rok. Na druhou stranu však nutno říct, že zpráva (alespoň ta veřejná část) rozhodně nepřináší nové informace, které by i bez zpravodajské techniky většina občanů nevěděla. Otázkou tedy je, zda náklady na tuto službu ve výši více jak jedné miliardy korun (1  124 623 tis. Kč) za rok odpovídají jejím výsledkům.

Po obsahové stránce se výroční zpráva nijak zásadně neliší od většiny předchozích zpráv. Tradičně byly „zaznamenány“ zvýšené aktivity ruských agentů a chudák předseda Unie otců Papazian si myslel, že poskytuje rozhovor pro ruskou televizi. Rovněž tradičně byly zaznamenány zvýšené aktivity různých extremistických skupin, zejména pak pracujících občanů vyjadřujících nesolidárnost a hrubou neúctu s pokojným cikánským obyvatelstvem. Jedinou změnu oproti předchozím zprávám je informace, že korupce prorůstá i do nejvyšších pater státní správy a do zákonodárného sboru, kdy zmiňovat se o prorůstání korupce do justice už by skutečně bylo trapným opakováním se už od konce minulého století.

3.2. Organizovaný zločin

Přestože tato zpráva popisuje zjištění, k nimž BIS dospěla v roce 2012, je třeba připomenout, že popisované jevy nelze v žádném případě považovat za „fenomén roku 2012“. Takové zjednodušení by bylo mylné a zavádějící, protože celá řada uváděných negativních jevů je v různých formách a podobách ve společnosti přítomna již minimálně od posledních let minulého století.

Celá zpráva ZDE

—————

Zpět



ADIKIA PODPORUJE

www.hnutiusvit.cz

Podrobný program ZDE