10.11.2012 12:47

Vyšší kultura se pozná, říká Jan Kraus

Projev sociopata (snížená schopnost učit se normálnímu sociálnímu chování) Blažka na sjezdu modrých komoušů a korupčníků zanechal hluboký dojem i u Jana Krause, proto mu v posledním díle svojí show věnoval celou část úvodní rubriky Stalo se.

„Vyšší kultura se pozná“, říká Jan Kraus.

Blažek byl do funkce ministra zlovůle nominován jakožto významný praktik advokát. A teď si představte, že by vás tato „vyšší kultura“ měla zastupovat při ústním jednání před soudní stolicí.

Oplzlé vyplazování jazyku na soudní stolici argumentaci rozhodně nepřidá, byť by se jednalo o sofistikovanou právní úvahu, což v daném případě rozhodně ani nehrozí.

Ukončení závěrečné řeči otřením sopla do ruky jistě může u soudní stolice vyvolat silný dojem, avšak spíše v oblasti žaludku než v mozkových hemisférách. Jistě už všichni chápete, proč se tak „úspěšný“ advokát vydal na politickou dráhu. Rovný rovného si hledá a tak je vcelku i pochopitelné, že křupanství ho vyneslo až po bok svazáka Přesčase.

Blažkův projev se zcela právem zapsal do klenotnice projevů politiků a spolu se slavným projevem Milouše Jakeše na Červeném hrádku tak tvoří její bohatství.

—————

Zpět


NEJLEPŚÍ HLÁŠKY

Soudce bývalý komunista
je totéž
jako bývalý černoch.

JUDr. Klára Samková

***

Zvířata na území ČR mají právo vychovávat svá mláďata. I opice v ZOO mají právo vychovávat svá mláďata. Pouze čeští rozvedení otcové toto právo nemají.
Ing. Lubomír Bouše