13.09.2012 21:51

Změny na Adikii

Adikia je určena převážně pro rozvedené otce, proto by také měla mít podobu podle jejich představ. Řada čtenářů se na mě obracela, abych korigoval diskusi, protože mezi „výkřiky do tmy“ nelze seriózně diskutovat o výživném, na které se Adikia specializuje. Druhá část čtenářů si však přála zachovat volnou diskusi, kde si mohou od plic ulevit.

Pamatuji si dobu, kdy byla na internetu v provozu jediná „otcovská“ diskuse na Iustin.cz. Úžasná věc. Stačilo vložit příspěvek a všichni hned věděli, co se kde semlelo nebo se teprve šustne. Rozvedení otcové si zde vyměňovali svoje zkušenosti se soudní stolicí či justiční tajnou policií JUSTAPO (OSPOD), bavili se o dětech, matkách, stoliční ochrance a mohli si zde i od plic zanadávat. Někdy to zajiskřilo i mezi diskutujícími otci. Tu se zjevil „kopírovač“ a vytvořil desítky diskusí. Zaplavit internet odkazy je jistě báječná věc, kdy je větší šance získat nové spřízněné duše. Zároveň však došlo k totálnímu rozkladu „informačního centra“. Jen těžko se mohu ubránit pocitu, zda právě to nebylo záměrem.

Požadavky obou skupin čtenářů Adikie jsem tedy (doufám) vyřešil k jejich spokojenosti. Byla otevřena nová diskuse o výživném a všech problémech, které s tím souvisí. Mělo by se jednat o věcnou diskusi, kde nebudou tolerovány vulgarity a „výkřiky do tmy“ mimo téma výživné. Původní diskuse byla přejmenována na Hyde park aneb volná diskuse. Tím bylo vyhověno druhé skupině čtenářů Adikie. Zde se můžete podělit o vaše zkušenosti s prací soudní stolice a diskutovat o problémech rozvedených otců. Můžete zde uvolnit svoje emoce. Povoleno je zde prakticky cokoliv, jediné co nebude tolerováno, je urážení diskutujících. Můžete také pozvat stejně terorizované otce na Vaší torturu před soudní stolicí. Diskuse by se tak mohla stát náhradou za původní „informační centrum“. To už ale záleží na Vás, čtenářích Adikie.  

Ze stránek Adikia zmizel rozcestník diskusí, kde na jedné stránce bylo možné sledovat a vkládat příspěvky do řady diskuzí. Věřím, že to přijmete s pochopením. Jistý kopírovač (nejen článků) převezme článek a autora pak bez povšimnutí nechá kamenovat. Co bylo záměrem kopírování článku? Šířit dobrou myšlenku? Proč se tedy nezastal autora? Jen těžko se mohu ubránit pocitu, že záměrem bylo něco úplně jiného.

Jen těžko se mohu ubránit pocitu, že zde někdo hraje falešnou hru. 

S falešnými hráči Adikia nespolupracuje.

—————

Zpět