18.07.2012 22:38

Zprávy, které by neměly uniknout vaší pozornosti

Každý den se teď děje mnoho věcí, jedna věc přetlouká druhou a mohlo by vám něco uniknout, proto Adikia na některé věci upozorní.

Nový ministr spravedlnosti Blažek má problém

Bezbřehé diletantství Pospíšila zakomponované do diletantské novely trestního zákoníku poslance Staňka (ODS) po Poslanecké hlasovačce postoupilo do senátu, kde mají socani převahu, a jak se dalo předpokládat, Pospíšilo-Staňkův nesmysl senátem neprošel.

Za pozornost stojí především názory předsedy senátního ústavně-právního výboru a trestního právníka Miroslava Antla (ČSSD), který byl jako státní zástupce postrachem všech nejhorších kriminálních živlů, ale svojí vzestupnou kariéru si bohužel zničil alkoholem za volantem.

Ukládání zákazu řízení motorových vozidel neplatičům výživného označil za "kvazitrest". O propuštění vězně by mohl požádat také ředitel věznice. Takovému návrhu by soud podle novely nevyhověl jen v případě, pokud by bylo zjevné, že by vězeň po propuštění na svobodu nevedl řádný život. Podle Antla je to narušení ústavní zásady, že pouze soud rozhoduje o vině a trestu. Navrhované úpravy jsou podle něj nepřípustné a jsou chaotickým a účelovým pokusem ministerstva spravedlnosti "vyčistit věznice“.

Novinky.cz - Senátoři odmítli novelu, která by mohla snížit přeplněnost věznic

Bývalý ministr spravedlnosti Pospíšil má také problém

Bezbřehý diletant Pospíšil byl dnes na výslechu na policii kvůli případu nákupu budovy někdejšího kláštera ve Vidnavě na Jesenicku. Nákup budovy, kde měl vzniknout detenční ústav, mohl být podle policie nevýhodný (stejně jako nákup letadel CASA). Policisté kvůli nákupu stíhají bývalého náměstka ministerstva Františka Steinera a někdejšího šéfa vězeňské služby Luďka Kulu za porušování povinnosti při správě cizího majetku a zneužívání pravomoci veřejného činitele, za což jim hrozí až deset let vězení. Kamarádíčkové však nechtějí nechat vinu jen na sobě a tak je pravděpodobné, že bude obviněn i diletant Pospíšil.

To přináší i určité světlo do situace na Vrchním státním zastupitelství v Praze. Čert aby se v tom však vyznal, kdo koho kryl a kdo se nebál ukázat prstem na zločince v nejvyšších patrech.

Novinky.cz - Pospíšil byl u výslechu kvůli nákupu budovy pro detenční ústav

Očista justice se nezadržitelně blíží

Vláda schválila návrh asociálního ministra Drábka na zvýšení platů soudců.

Radujme se z návrhu asociálního ministra Drábka na zvýšení platu soudců a politiků. Radujme se z každého zvýšení daní. Jen houšť a větší kapky. Zdá se, že to je jediná cesta, aby se český národ už konečně naštval a tu bandu špinavců odstranil. Samet se zjevně minul účinkem.

Novinky.cz  - Drábek navrhuje zvýšení platů politiků a soudců až o desetitisíce měsíčně

Rozvodový průmysl v akci

Včera se objevila informace, že byl zadržen klíčový svědek proti Parkanové v kauze CASA pilot Karel Daňhel. Později se z toho vyklubal mravnostní delikt, kdy měl pohlavně zneužívat nezletilou dívku. Nakonec však byl z vyšetřovací vazby propuštěn, protože dívka si měla celou věc vymyslet. Takto postaveno to na první pohled vypadalo jako zastrašování klíčového svědka. Teprve až ve zprávách na Primě na povrch mlhavě vyplavaly zrůdnosti rozvodového průmyslu. Obvinění nemá absolutně žádnou spojitost s kauzou CASA, ale s probíhajícím rozvodem. Podle advokátky křivě obviněného otce byl na nezletilou vyšetřujícím policistou vyvíjen nátlak, aby vypovídala proti otci. Ta tomu nakonec podlehla.  Mluvčí police Hulan to však zpochybňuje. Výslechu nezletilé se vždy musí účastnit zákonný zástupce (zde matka) nebo kolizní opatrovník – nechvalně známé feministky z OSPOD.

Tak ubohou argumentaci policejního mluvčího Hulana však může přijmout jen hlupák, jako je on sám či velitel, který mu tu nařídil.

Novinky.cz  - Svědek v kauze CASA je volný. Dívka, která ho obvinila, prý byla pod tlakem policie

 

—————

Zpět