29.01.2013 22:17

A přece se točí

Jistý Galileo Galilei měl svého času velký problém s římskokatolickou církví, když přišel s názorem, že se Země není středem vesmíru a otáčí se okolo Slunce. Jeho konflikt s církví je brán jako nejvýznamnější příklad počátečního konfliktu náboženství a svobodné mysli, zvláště s vědou v západní společnosti.

Současná „církev“ slovy kazatele Daniela Voláka zastává názor, že všichni řeholníci spravedlnosti jsou čestní lidé a profesionálové. Jistě se najdou řeholníci, kteří hlásají víru „spravedlnosti“ až do skonání těla. Jeden takový dnes zesnul přímo na svém pracovišti.  

V budově Vrchního soudu v Praze zemřel bývalý šéf pražských žalobců

V budově Vrchního soudu v Praze zemřel v úterý ráno 61letý soudce a někdejší dlouholetý šéf pražského Vrchního státního zastupitelství Jiří Kulvejt. Do funkce pražského vrchního státního zástupce jmenoval tehdejší ministr spravedlnosti Pavel Rychetský v lednu 2001. Rychetský volbu Kulvejta zdůvodnil dobrou zkušeností s jeho pracovními výsledky na generální prokuratuře po listopadu 1989. Z funkce Kulvejta odvolal  v únoru 2007 na návrh nejvyšší státní zástupkyně Renaty Vesecké ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil. Ve funkci jej nahradil Vlastimil Rampula z Nejvyššího státního zastupitelství. Pospíšil následně navrhl jmenovat Kulvejta soudcem, k čemuž došlo v prosinci 2007. Kulvejt od té doby působil na pražském vrchním soudu.

Zdroj Novinky.cz V budově Vrchního soudu v Praze zemřel bývalý šéf pražských žalobců

Jistou vadou na kráse zůstává skutečnost, že pokud již v roce 1989 působil na generální prokuratuře, jeho kádrový profil musel zcela nepochybně vyhovovat předlistopadovým požadavkům, byť nebyl členem KSČ.   

I když jsou všichni řeholníci profesionálové, při udělování „milosti Boží“ v tak masovém měřítku, jako při letošní amnestii, se může stát, že se dostane rozhřešení hříšníkům, kterým se „milosti Boží“ nemělo dostat, protože „slovo Boží“ není zcela jednoznačné.  

Při amnestii propustili soudci i vězně, kteří na to neměli nárok

Po necelém měsíci od amnestie vyhlášené prezidentem Václavem Klausem se ukazuje, že někteří soudci omylem pustili na svobodu i několik vězňů, kteří na to neměli nárok. Soudci prý rozhodovali v časovém presu a znění amnestie je podle některých nejednoznačné.

Zdroj Novinky.cz Při amnestii propustili soudci i vězně, kteří na to neměli nárok

Včil tedy musí zasáhnout sám „papež“ Blažek I. a požádat nejvyšší řeholní kanovníky, aby urovnali nejasnosti „církevní“ nauky a praxe.

Neoprávněně amnestovaní zůstanou volní

Pokud se prokáže, že došlo k chybám při aplikaci amnestie, podá ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS) stížnost pro porušení zákona. Na propuštění to již nicméně nebude mít vliv. Na jejím základě se bude muset k výkladu vyjádřit i Nejvyšší soud. Ministr to v úterý oznámil v reakci na informace médií o tom, že byla amnestie aplikována i na případy, na něž se nevztahovala.

Zdroj Novinky.cz  Neoprávněně amnestovaní zůstanou volní

Jestliže máme stejný počet hříšníků, jako stomiliónové Japonsko, jen pochopitelné, že i naše „církev“ má stejný počet řeholníků.

Amnestie, Vesecká na scéně a rychlé propouštění... Koskuba má podezření

Senátor Kubrea na závěr přidal jeden velmi zajímavý fakt. „Myslím, že bychom se všichni měli spíše vážně zamyslet nad tím, jak je možné, že ve stomilionovém Japonsku mají stejný počet vězňů jako je u nás (s 10 miliony obyvatel, pozn. red.) a také stejný počet soudců. To nasvědčuje, že je zřejmě něco špatně, tam je třeba, dle mého, pátrat..“ uzavřel senátor druhé téma.

Parlamentní listy Amnestie, Vesecká na scéně a rychlé propouštění... Koskuba má podezření

Podle biskupa Rychetského je i brněnský koncil biskupů zmítán tisíci nejasností „církevní nauky“ a jejich počet neustále stoupá.  Zároveň se však žalostně nedostává biskupů.

Posouzení amnestie se budeme věnovat prioritně, očekává Rychetský

Podle Rychetského je naprosto nezbytné, aby letos došlo ke jmenování 10 soudců Ústavního soudu, jehož členům postupně budou končit jejich mandáty. Nedostatek soudců se projevuje už teď. Rychetský připomněl, každý ze stávajících soudců má na stole 150 až 180 nevyřízených kauz a jen loni bylo podáno kolem 4 500 ústavních stížností.

Zdroj Novinky.cz Posouzení amnestie se budeme věnovat prioritně, očekává Rychetský

Konflikt fanatického náboženství současné „církve“ a svobodné mysli, zvláště s vědou v západní společnosti, tak nabývá stále větších rozměrů.

 

—————

Zpět



ADIKIA PŘEDSTAVUJE
ministr spravedlnosti ČR
JUDr: Pavel Blažek

Vyšší kultura se hned pozná!


ADIKIA PŘEDSTAVUJE
 I. náměstek ministra
 
JUDr. Daniel Volák

„Všichni soudci jsou čestní lidé a profesionálové“, ruku do ohně by za to dal.

596 soudců
členů zločinecké KSČ

Bašty komunistů v justici


NEJLEPŚÍ HLÁŠKY

Soudce bývalý komunista
je totéž
jako bývalý černoch.

JUDr. Klára Samková

***

Zvířata na území ČR mají právo vychovávat svá mláďata. I opice v ZOO mají právo vychovávat svá mláďata. Pouze čeští rozvedení otcové toto právo nemají.
Ing. Lubomír Bouše