16.04.2014 09:47

Absolutní moc a arogance exekutorů

Námětem zítřejší diskuse „Držte hubu s Jílkovou“ jsou exekutoři.

Absolutní moc a arogance exekutorů

Exekuce a exekutoři se v pojetí většiny lidí ČR stali jakýmsi synonymem bezpráví a vykořisťování. Velká část dlužníků se dostává do dluhové pasti. Jako jeden z důvodů se uvádí vysoké náklady exekučních řízení. Ale nespokojeni jsou také věřitelé, kteří se stále častěji nejsou schopni domoci svých pohledávek.

Ministerstvo spravedlnosti připravuje změny, které by měly zpřísnit pravidla pro exekutory i zefektivnit jejich kontrolování a uvažuje o snížení odměn advokátům. Plánuje také rozdělení působnosti jednotlivých exekutorských úřadů na územní celky. Pomohou tyto změny snadněji vracet peníze i pohledávky rychleji získávat? Mají exekutoři opravdu absolutní moc? Nebo jsou triky dlužníků, jak se vyhnout splácení dluhů, stále dokonalejší?

Hosté: Hana Marvanová – I.náměstkyně ministryně spravedlnosti, úsek justiční a legislativní, Robert Runták – ředitel, Exekutorský úřad Přerov, Alexandra Juráčková – advokátka, obecně prospěšná společnost Nedejte se, Tomáš Sokol – advokát

Zdroj VAGINA TV Absolutní moc a arogance exekutorů

Mezi diváky ve studiu bude Adikia a „živá ukázka“ jednoho výkonu rozhodnutí na veřejném prostranství v podání exekutorské mafie a pomáhačů.

—————

Zpět




ADIKIA PODPORUJE

www.hnutiusvit.cz

Podrobný program ZDE


ADKIA PŘEDSATAVUJE
lobbista exekuční mafie

bývalý poslanec zločinecké ODS
JUDr. Pavel Staněk

Fotříci, ve hře je STŘÍDAVKA,
ale trumfy jsem rozdal exekuční mafii.