02.05.2013 22:23

Bohové jsou šílení a z nebes nám seslali nemravnou amnestii

K autorství nemravné amnestie se logicky nikdo nehlásí, protože vše se odehrálo stejně jako v komedii o křovákovi a prázdné láhvi od Coca Coly spadlé z nebes. Bohové jsou prostě šílení a z nebes na Klausův stůl seslali prokletí v podobě nemravné amnestie. Podle šamanů z Ústavního stolce za to Klaus nemůže. Vše je tím vysvětleno, přesto vzplanula bitva o její autorství.  

Asi nemáme příliš důvodů cokoliv věřit „hradnímu právníkovi“ Hasenkopfovi, ale ódésáckému šmejdovi Blažekovi nelze uvěřit, ani že má nos mezi očima, přesto se nás na stránkách Ministerstva zlovůle snaží přesvědčit o opaku Ministr spravedlnosti: Zvažuji právní kroky.

Nastalou situaci skvěle komentuje známý glosátor výkonu práva v podání našich soudních stolic pan Tomáš Pecina.

Něco divadelní kritiky

Druhé dějství hradního dramatu kolem autorství lednové amnestie přivedlo na jeviště novou postavu, ministra spravedlnosti Pavla Blažka. Ten, oděn v nádherném nachovém kostýmu a řásněmi, bílo-zlatou šerpou a s mečem, ihned po svém entrée pronesl obsáhlý a velmi zdobný monolog, ve kterém resolutně popřel, že by s amnestií mělo jeho ministerstvo něco společného. Hra však pokračuje zápletkou: Pavel Hasenkopf, oblečen střídměji v tmavozeleném pážecím kostýmu a vyzbrojen prostým kordem, na svém veřejném facebookovém profilu zveřejnil, arci zatím pouze jako JPEG, versi amnestie, která dorazila na Hrad z Blažkova ministerstva (až zveřejní i DOC/PDF, mohlo by být pro autora amnestie hůř).

Hasenkopf hrozí žalobou Mynářovi, Blažek Hasenkopfovi, takže k dokonalosti zbývá už pouze, aby Mynář zažaloval Blažka, pročež by se řízení dala spojit a soudit by je mohl soudce usazený uprostřed do rovnostranného trojúhelníku uspořádaných stolů. Anebo by se mohl využít princip kruhového otočného jeviště a stranu, která hodlá učinit přednes, pomocí tlačítkového ovladače před soudce přivézt.

Moc pěkné, pánové, jen tak dál: dobré politické drama v této zemi chybí zhruba již od Sarajeva a vše nasvědčuje tomu, že tento kus se teprve rozjíždí.

Aktualizováno

Začíná to být poněkud nudné: na začátku třetího aktu vystoupil premiér Nečas v blankytně modrém rouše s pavími pery a označil Hasenkopfa za nebezpečného šílence, jehož smyšlenkám by prostý lid neměl věřit, což je při premiérově proslulé pravdomluvnosti jasným signálem, jak se věci mají. Ve čtvrtém aktu posléze očekáváme, že bude na rumpálu spuštěn president Zeman (deus ex machina), a v pátém se herci ku všeobecné úlevě navzájem vyvraždí.

Zdroj Paragrapohos Něco divadelní kritiky

—————

Zpět


 


ADIKIA PŘEDSTAVUJE
ministr spravedlnosti ČR
JUDr: Pavel Blažek

Vyšší kultura se hned pozná!


ADIKIA PŘEDSTAVUJE
 I. náměstek ministra
 
JUDr. Daniel Volák

„Všichni soudci jsou čestní lidé a profesionálové“, ruku do ohně by za to dal.

596 soudců
členů zločinecké KSČ

Bašty komunistů v justici