04.06.2014 10:44

Česká justiční inkvizice

Advokátní komora se ohradila proti slovům Marvanové o nátlaku

Tvrzení bývalé náměstkyně ministryně spravedlnosti Hany Marvanové, která označila za jeden z důvodů odchodu z funkce tlak advokátní lobby na změny advokátního tarifu, v úterý odmítla Česká advokátní komora. Její předseda Martin Vychopeň označil výroky Marvanové za nepravdivé, neetické a zavádějící.

Vychopeň uvedl, že opakovaná mediální vystoupení Marvanové sledoval "s velkým překvapením a nevolí". Uvedl, že v posledních měsících se za komoru zúčastnil velkého počtu jak jednání v ústavně-právním výboru Sněmovny, tak jednání u kulatého stolu, která svolávala ministryně spravedlnosti Helena Válková (ANO) i její náměstkyně Marvanová.

"Šlo o jednání otevřená a těchto jednání se zúčastnili nejen zástupci justice a dalších právnických profesí, nýbrž i zástupci veřejnosti," zdůraznil.

"Je pravda, že naše vystupování na těchto setkáních bylo razantnější, to ale až poté, co jsme byli informováni, že ministerstvo vedlo několik separátních jednání s představiteli a tvůrci návrhu novely občanského soudního řádu, nakonec v Poslanecké sněmovně předloženého skupinou poslanců, podle nějž má být opuštěna zásada přiznání náhrady nákladů řízení spočívajících v zastoupení advokátem u pohledávek do 10 000 korun," dodal.

Zdroj mínkotvorná kanálie Novinky.cz  Advokátní komora se ohradila proti slovům Marvanové

Po tomto prohlášení Advokátní komory se skutečně jen blázen může domnívat, že by advokáti neměli zájem o nastolení jejich spravedlivého odměňování, aniž by docházelo k bezpracnému obohacování především v souvislosti s vymáháním dluhů, a že by nějak razantněji usilovali o odstranění Marvanové z ministerstva zlovůle.

Tvrzení advokátky Marvanové je tedy skutečně silně neetické, mělo by s ní být neprodleně zahájeno kárné řízení a doživotně by měla být vyloučena z advokátního stavu.

Resumé

Advokátky Daniela Kolářová a Hana Marvanová obcovaly na Petrových kamenech s ďáblem, který jim přitom vnuknul do hlavy myšlenku spravedlivého vyměřování výživného, odměn exekutorů a advokátů. Zato se odsuzují k upálení za živa.

 

—————

Zpět




ADIKIA PODPORUJE

www.hnutiusvit.cz

Podrobný program ZDE


Vychytávka na vyhledávání soudních jednání, která přebírá informace z aplikace InfoJednání

Hledej ZDE