29.07.2013 11:10

Co to je? Visí to na stromě a žvejká to kůži.

Je tomu už hezkou řadu let nazpět, kdy jednomu rozvedenému otci zazvonil telefon, a z druhého konce drátu zazněla podivná otázka: „Myslíte si, že visím na stromě a žvejkám kůži?“  Kdo to mohl být?

Mohla by to být opice, jenže ta nežvýká kůži, ale živí se bobulemi nebo mravenci. Kůži žvýkaly neandertálské ženy, aby z ní pak mohly vyrábět různé součásti oblečení, ale ty už žily v jeskyni a nevisely na stromech. Pokud si myslíte, že to byl nějaký mutant opice, neandrtálce a člověka, tak jste už poměrně blízko. V dobách dávno minulých byly takové „hříčky matky přírody“ předváděny jako atrakce na poutích nebo v cirkusech. V daném případě však jde zároveň o duševního mrzáka, kteří v dnešní době nacházejí široké uplatnění v justici, a to zejména v opatrovnických sporech.

Psycholožka, jejíž svéprávnost je ohrožena, zaměstnává policii

Kontroverzní psycholožka Alena Uváčiková, která čelí soudnímu řízení o omezení svéprávnosti, figuruje ve 213 různých trestních podáních. "Jsou to jak trestní oznámení, která podala ona, tak taková, jež se týkají přímo jí," sdělil on-line deníku TÝDEN.CZ kriminalista, který řešil jedno z posledních trestních oznámení, jež psycholožka podala.

"Bylo odloženo, jako drtivá většina všech, která podala. Je možné, že se některé z věcí dostaly až před soud, ale nikdy to žádným odsouzením neskončilo," poznamenal detektiv.

Tentokrát Alena Uváčiková brojila proti článku, který vyšel letos 29. dubna v 18. čísle časopisu TÝDEN. V oznámení psala, že se domnívá, že se pomluvy, poškozování jejích práv a úmyslného křivého obvinění dopustil též lékař Luboš Hraba, který na ni mimo jiné podal návrh na částečné zbavení svéprávnosti, a také neznámý pachatel, jenž jí údajně opakovaně zasílá nactiutrhačné esemesky.

O jejím možném zbavení svéprávnosti bude rozhodovat Obvodní soud pro Prahu 5. Soudkyně Hana Vraná, jež má případ ve své agendě, sdílná vůbec nebyla. "Nic vám k tomu říkat nebudu," prohlásila pouze s tím, že jednání dosud nenařídila. Proč, to prozradit odmítla.

Na soud se v případu PhDr. Uváčikové obrátila společnost MUDr. Luboš Hraba. "K podání návrhu na zahájení řízení o omezení způsobilosti k právním úkonům vedly mé osobní poznatky spolu s poznatky mých klientů o konkrétních projevech chování a činnosti paní Uváčikové a o jeho pravděpodobných psychických příčinách," sdělil TÝDNU majitel společnosti, lékař Luboš Hraba. "Vzhledem k velmi závažným negativním dopadům její činnosti na zdraví dětí i na vztahy konkrétních lidí tyto poznatky podle mého názoru plně odůvodňují zahájení uvedeného řízení." Podle jeho mínění měl být tento krok učiněn již mnohem dříve. Hraba se, jak řekl, k němu odhodlal po dvou letech, co měl možnost sledovat činnost Uváčikové.

Psycholožka lékaře Hrabu označila za psychopata, který na ni nasadil detektivy, a jeho podnět za "absolutní absurdní zblitek". "Snaží se likvidovat lidi. Nevím, proč si bere do své držky zrovna mne," řekla doslova. "Přijde mi, že mi někdo čte moji poštu," stěžuje si s tím, že celou republikou kolují proti ní zamřené "nactiutrhačné maily, které průběžně vyšetřuje kriminálka".

Odložení svého trestního oznámení komentovat nechtěla. "Nebudu s vámi mluvit. Vyřešíme to po právní stránce," prohlásila pouze, řekla na shledanou a zavěsila telefon.

Slovenka Alena Uváčiková (narozena 1960) byla v roce 2009 pravomocně odsouzena k deseti měsícům nepodmíněně s osmnáctiměsíčním odkladem za útok na veřejného činitele v souvislosti se stíháním svého manžela Jozefa z pokusu vraždy. Jemu soud nakonec vyměřil osmileté vězení, mimo jiné za těžké ublížení na zdraví.

Trestného činu se Uváčiková dopustila tím, že předsedkyni senátu Krajského soudu v Praze napadla výrazy "krávo a svině". V průběhu telefonického hovoru ji přála nemoc, jejím dětem smrt a další tragédie. Pracovnici trestní kancteláře řekla, že soudkyni zabije.

Na žalobkyni Okresního státního zastupitelství Praha-západ křičela: "Ty svině, budeš poslouchat!" Po vedoucí kanceláře žalobkyni vzkázala, že ji zabije, vyvraždí jí celou rodinu a že má chodit s ochrankou.

Zdroj Týden.cz Psycholožka, jejíž svéprávnost je ohrožena, zaměstnává policii

Bude poměrně složité získat odpověď na otázku, zda „psycholožka“ Uváčiková opravdu nevisí na stromě a nežvýká kůži  - zda je způsobilá k právním úkonům. Důkazů je nepřeberné množství, problém však spočívá především v tom, že o věci bude rozhodovat stejný duševní mrzák - opatrovnická soudní stolice Hana Vraná, která má na svědomí stovky zničených lidských životů, stejně jako „psycholožka“ Uváčiková. Není tedy nijak překvapující, že soudní stolice Vraná oddaluje nařízení jednání a není sdílná k novinářům. Jde o známý scénář, jak zabránit veřejné kontrole výkonu spravedlnosti a žalobu pak v „tichosti“ zamést pod koberec (viz. utajované hlavní líčení s Uváčikovou v justičním areálu Na Míčánkách, které nakonec skončilo brutálním napadením veřejnosti justiční ochrankou). Je tedy možné, že ani tentokrát nebude dán průchod spravedlnosti. Chtěl bych však všechny rozvedené otce ujistit, že spravedlnost skutečně existuje!

Nemám osobní zkušenost s „psycholožkou“ Uváčikovou, kdy na vývoji mého PŘÍBĚHU se podílela lidská zrůda úplatná „psycholožka“ Tamara Cenková. Spravedlnost ji zastihla na samém vrcholu slávy, když to nejméně čekala. Podle dostupných informací prožívala půl roku silné bolesti, že i nejbližší osoby si přály, aby jí „zubatá s kosou“ z toho trápení osvobodila (více zde Spravedlnost si jí našla).

V tom je ta skutečná spravedlnost mnohem kouzelnější.

—————

Zpět



ADIKIA PODPORUJE

www.hnutiusvit.cz


ADIKIA PŘEDSTAVUJE
symbol zmrdství

bývalý premiér ČR
Petr Nečas

Otec, který se dobrovolně vzdal svých dětí.


ADIKIA PŘEDSTAVUJE
předseda Ústavního stolce

JUDr. Pavel Rychetský

Nevyšší stolice komunisty zaplevelené stolice.

Otec zločinné přísudkové vyhlášky 

Práva zlodějů Org.23/13 

Odepření práva zlodějům by vedlo k dalšímu prohloubení zásahu do základních práv.


ADIKIA PŘEDSTAVUJE
 I. náměstek ministra
 
JUDr. Daniel Volák

„Všichni soudci jsou čestní lidé a profesionálové“, ruku do ohně by za to dal.

596 soudců
členů zločinecké KSČ

Bašty komunistů v justici