02.02.2013 12:57

ČT řeší únik videa Zemanova popelníčku od pana ředitele

Uživatelé internetu se již několik dní baví videem, na kterém je zaznamenán příjezd Miloše Zemana do České televize bezprostředně po ohlášení oficiálních výsledků přímé volby prezidenta a jeho následný pád. Zvolený prezident Miloš Zeman na něm například žádá generálního ředitele ČT Petra Dvořáka o popelník. Televize nyní řeší, kdo tyto záběry zveřejnil.

Zdroj Novinky.cz  ČT řeší únik videa Zemanova popelníčku od pana ředitele

Se zaměřením Adike to zdánlivě nemá nic společného. Je však potřeba položit jinou otázku. Více, než kdo video zveřejnil, je zajímavější otázka, proč z toho ČT dělá humbuk?

Video je složeno z pracovních záběrů ze zákulisí. To se běžně dělá a není na tom nic špatného.  Prezident je také jen člověk a takové záběry jsou mnohdy zajímavější, než strojené kecy před kamerou. V sestřihu Zeman nejdříve zaškobrtne na schodech, pak zmateně tápe při instalaci příposlechu a přizná se, že je nahluchlý. Na dalším záběru se pak pracně souká z auta a následuje záběr s pádem v budově ČT, končící žádostí o popelník. Byť jsou záběry zjevně sestaveny s cílem zesměšnit Zemana a mnohého primitiva jistě potěší, ničím nepřekračují míru, za kterou by se už skutečně jít nemělo. Ostatně ČT sama Zemanův pád odvysílala, tak proč je okolo toho takový humbuk?

Připomeňme si nejdříve základní pravidla bontonu a pak se na záběry podíváme ještě jednou.

1. Pravidlo o přednosti

Dáma je společensky významnější, než pán.

Starší člověk je společensky významnější, než mladší.

Nadřízený je společensky významnější, než podřízený.

Toto pravidlo je páteř společenského chování, podle něj se řídí řada dalších pravidel.

2. Pravidlo o ochraně

Někdy nastane situace, kdy pravidlo o přednosti musí ustoupit pravidlu o ochraně. Podle tohoto pravidla pán chrání dámu, mladší člověk staršího, silnější slabšího. Obvykle chrání ten méně společensky významný (ten více postradatelný).

Kdykoliv vstupuje pán s dámou do neznámého, veřejného prostoru, jde pán první, aby utvořil pro dámu cestu v davu, pomohl jí projít nebo jí pomohl nastoupit podáním ruky (zásadně nepomáháme dámě nastoupit zezadu popostrkováním do jistých částí těla, spíše podáme ze shora pomocnou ruku). Naopak pokud jde dáma do schodů, jde pán za ní, aby ji v případě pádu zachytil.

Na prvním záběru Zeman zakopne na úzkém schodišti. To se může stát, každému. Zde je ještě všechno v pořádku, protože za Zemanem a jeho dcerou jde nějaký chlápek a oba „jistí“ ze zadu.

Na druhém záběru, při instalaci příposlechu, je Zeman značně zmatený. To je však vcelku pochopitelné, protože okolo něj běhá několik lidí, ale nikdo se mu vlastně pořádně nevěnuje a on neví, s kým má vlastně komunikovat. Jde tedy především o vrcholnou neslušnost a amatérství  zaměstnanců ČT.

Na dalším záběru z auta ze zadní sedačky vcelku v pohodě vystoupí nějaký chlápek a Zeman se pak pracně souká z auta. To je ale vcelku pochopitelné, protože řidič s autem zastavil až u chodníku. Pokud nejde o SUVčko, tak spolujezdec vedle řidiče sedí zapadlý v sedačce téměř ve stejné úrovni jako je chodník a při vystupování si tak nemůže dát nohy níže, než je jeho těžiště. Ne každý je atlet, aby se dokázal ze sedačky vymrštit. Zadní sedačky bývají „méně pohodlné“ a nesedíte zadkem „až na silnici“ (někdy jsou i výše než přední sedačky), proto neměl zadní pasažér takový problém s vystupováním jako Zeman. Tuto „drobnost“ si většinou řidiči neuvědomují, protože z auta vystupují „do silnice“. Někdy si to ale vyzkoušejte. Opravdu to není tak jednoduché, a to je vám určitě o hezkých pár let méně než Zemanovi. Kdo někdy vezl svoje prarodiče autem, velmi dobře ví, o čem je řeč. Jde tedy o naprosté amatérství „profesionálního“ řidiče. Dokazuje to  video v článku Zeman hýřil dobrou náladou, kde Zeman z auta vystupuje naprosto normálně, protože má vedle auta volný prostor pro nohy. Z dalších záběrů je vidět, že chodník je totiž na této straně téměř v rovině s vozovkou.

 Na dalším záběru „méně společensky významný“ ředitel ČT Dvořák provází Zemana „neznámým“ prostorem ČT. Nejdříve míjejí provazové zábradlí, které odděluje snížený prostor místnosti.  Potom míjejí široký prostor, kde je snížený stupeň označen výstražnou bezpečností páskou. Projdou okolo sloupu a „méně společensky významný“ ředitel ČT Dvořák dá gestem ruky Zemanovi přednost přímo na snadno přehlédnutelný snížený stupeň a někam zmizí.  Doprovod Zemana již nemá šanci se okolo sloupu prosmýknout, poskytnout mu ochranu a následuje pád.

Podle pravidla o ochraně tedy měl „méně společensky významný“ ředitel ČT Dvořák jít na snížený stupeň před Zemanem, aby tím případně mohl zabránit jeho pádu, který mohl skončit vážným zraněním. Naprostý amatér a křupan je tedy ředitel ČT Dvořák.

Ať už je Zeman jakýkoliv, rozhodně nikdo nemůže říct, že je natolik hloupý, aby nevěděl, že prostory ČT jsou jedno velké nekuřácké pracoviště. Pokud tedy požádal o „popelníček“, byla to nejspíše jeho pomsta za křupanství „hostitele“ Dvořáka. Kdo by si dovolil upozornit nového prezidenta, že v prostorách budovy ČT se nekouří? Zde se „pan ředitel“ Dvořák opět „předvedl“, když jako poslední poskok začal obstarávat „popelníček“.

Primitivové se baví na účet Zemana, ale ve skutečnosti je to spíše k pláči, protože se opět ukázalo, že celý státní sektor je na vedoucích funkcích prolezlý diletanty, jako stará barabizna dřevomorkou. 

A to také bude ten pravý důvod, proč se tak intenzivně pátrá, kdo „pracovní záběry“ zveřejnil.

—————

Zpět



ADIKIA PŘEDSTAVUJE
ministr spravedlnosti ČR
JUDr: Pavel Blažek

Vyšší kultura se hned pozná!


ZAJÍMAVOSTI


Česká republika

10 mil. obyvatel
3 066 soudců
596 soudců členů KSČ
4 000 ústav. stížností
23 000 vězňů

 Více ZDE


Japonsko

100 mil. obyvatel
3 191 soudců

0 soudců členů KSČ
10 000 ústav. stížností
56 000 vězňů

Více ZDE


ADIKIA PŘEDSTAVUJE
 I. náměstek ministra
 
JUDr. Daniel Volák

„Všichni soudci jsou čestní lidé a profesionálové“, ruku do ohně by za to dal.

596 soudců
členů zločinecké KSČ

Bašty komunistů v justici


NEJLEPŚÍ HLÁŠKY

Soudce bývalý komunista
je totéž
jako bývalý černoch.

JUDr. Klára Samková

***

Zvířata na území ČR mají právo vychovávat svá mláďata. I opice v ZOO mají právo vychovávat svá mláďata. Pouze čeští rozvedení otcové toto právo nemají.
Ing. Lubomír Bouše