25.03.2013 22:42

Daňový expert Jurečka varuje

Na některých internetových stránkách rozvedených otců se objevil článek Kolik dětí máš, tolikrát jsi potrestán. Jde o převzaté vyjádření jakéhosi Mariana Jurečka v trikotu KDU-ČSL. Už samotný nadpis dramaticky vybarvuje útok na rodiče pečující o děti a brutální je i obsah článku, kde Jurečka silnými slovy skutečně nešetří. Zařazení článku na stránky rozvedených otců je tedy zřejmě správné. Má to však jeden háček, na který Adikia opakovaně upozorňuje.

Některé skupiny rozvedených otců si nevidí do vlastní huby!

Útok na rodiče pečující o děti je totiž z autorské dílny vládní koalice zmrda Přesčase, přesněji z dílny chemika Kalouska, tedy šmejdů TOP 09, jejichž předsedou je hrábě Schlafenberg. Údajní otcovští aktivisté tak na jednu stranu upozorňují a lamentují nad zločinnou proti-rodinnou politikou vlády zmrda Přesčase, když před tím stejné zmrdy opěvují a volí hráběte Schlafenberga či snad dokonce ODSácké šmejdy.

Do huby si nevidí ani sám Jurčeka, který se rádoby kritikou vlády zmrda Přesčase jen snaží uchvátit potencionální voliče. Vládní koalice šmejdů ODS a TOP 09 sice zplodila dalšího bastarda, ale rozhodně se nejedná o zásadní proti-rodinné opatření a jde čistě o naplnění levicových idejí – likvidaci živnostníků.

Jurečka o výdajových paušálech živnostníků hovoří jako o „usnadnění jejich práce“, vzápětí však říká, že by „jejich výši měla vláda přehodnotit“ a na jiném místě zase říká, že nucení živnostníků ke zrušení paušálních výdajů a vedení účetnictví skrze daňové znevýhodnění je „diskriminační“.

A co si jako ten kretén myslí, k čemu dojde snížením výdajových paušálů? Zvýší se tím daňové základy a tím také daňové zatížení živnostníků. Pak je tedy úplně jedno, zda jsou živnostníci při uplatňování paušálních výdajů daňově znevýhodněni a zaplatí mnohem větší daně, když si nemohou „odepsat“ manželku a děti. Ve výsledku to vyjde nastejno. A dost dobře si lze představit, jak by to dopadlo ve skutečnosti. Snížily by se výdajové paušály a zároveň by platilo i diskriminační opatření – nemožnost si „odepsat“ manželku a děti.

A kdo si myslí, že by se snad přehodnocením výdajových paušálů zvýšily daňové odvody živnostníků, tak přinejmenším právě spadl z Marsu. Každý živnostník si velmi dobře umí spočítat, zda se mu výdajový paušál vyplatí či nikoliv a tak i dnes řada živnostníků normálně dál vede účetnictví. Snížením výdajových paušálů tedy dojde pouze k tomu, že jich bude více než dnes a výběr daně to nijak zásadně neovlivní. Jen to jen vopruz, sbírat každou stvrzenku i na blbých 30,- Kč za parkovné.

Jurečka si také nejspíše myslí, že živnostníci jsou pitomci a s Kalouskovým bastardem se nedokážou vypořádat. Přitom je to tak jednoduché. Pokud manželka chodí do zaměstnání, tak si děti „odepíše“ ze svých daní a manžel může dál vesele uplatňovat  výdajové paušály. Pokud je manželka „žena v domácnosti“ a nemá žádný příjem, tak se nechá na 14 dnů zaměstnat, ve zkušební době odejde bez udání důvodu a na konci roku podá přiznání k dani z příjmů, kde si odečte sebe i děti a stát jí vyplatí daňový bonus, který by si jinak odepsal manžel. Drobné problémy mohou nastat v případě, kdy je manželka na mateřské dovolené nebo, když jsou oba manželé živnostníci.  Nepochybně se však najdou cesty i pro tyto případy.

Ale vraťme se ještě k prohlášení „myslitele“ Jurečky.

Nadpis článku: Kolik dětí máš, tolikrát jsi potrestán

A teď pozor!

Pokud jste jako bezdětní živnostníci užívali daňového paušálu a platili např. daně 10 000 korun, vaše daň v roce 2013 již bude činit 34 840 korun.

Schválně jsem si to ověřoval, zda nejde o nějaký překlep, ale ta hovadina se internetem šíří jako syfilida ve středověku.

Parlamentní listy.cz Kolik dětí máš, tolikrát jsi potrestán

První zprávy.cz Kolik dětí máš, tolikrát jsi potrestán

Opět se tak naplňují slova Miloše Zemana o novinářích. 

Za třetí ostrov negativní deviace pak pokládám podstatnou část českých médií. Tu část, která se zaměřuje na vymývání mozků, na mediální masáž a na manipulaci veřejným míněním. Tu část, jejíž představitelé vynikají pozoruhodnou kombinací minimálních znalostí a maximálního sebevědomí. Upovídaní komentátoři, kteří píší o všem a nerozumějí ničemu, mně připomínají Čapkovu definici literárního kritika. Jako člověka, který radí spisovateli, jak by on napsal knihu, kdyby to uměl.

Smutné je, že takové zhovadilosti přebírají internetové stránky rozvedených otců.

—————

Zpět


 


ADIKIA PŘEDSTAVUJE
ministr spravedlnosti ČR
JUDr: Pavel Blažek

Vyšší kultura se hned pozná!


ADIKIA PŘEDSTAVUJE
 I. náměstek ministra
 
JUDr. Daniel Volák

„Všichni soudci jsou čestní lidé a profesionálové“, ruku do ohně by za to dal.

596 soudců
členů zločinecké KSČ

Bašty komunistů v justici


ADIKIA HUMOR

III. ÚS 298/12 

Idea právního státu vychází z principu, že stát a občan nejsou v zásadním sporu, ale stát má sloužit občanům.

Ústavní stolec  LP 2012