28.12.2013 20:45

Indikátor životní úrovně

Odpověď na otázku: „Jaká je naše životní úroveň?“, je poměrně složitá, neboť je do značné míry ovlivněna osobními pocity. Například Václav Šlohlpero Vrtošivý v roce 2008 ve svém novoročním projevu tvrdil:

„Dnes asi žijeme v nejlepším období naší země, v jakém jsme kdy žili.“

(celý projev ZDE)

Ve stejnou dobu se ale nešťastní rozvedení otcové snažili upozornit na prorůstání femonacismu do státních struktur (advokátka Pavlová byla jmenována ředitelkou Úřadu pro mezinárodní ochranu dětí) a hrubé porušování jejich základních lidských práv (rovnost rodičů bez ohledu na jejich pohlaví a zachování lidské důstojnosti při stanovení výživného).

Nebýt skutečně brutálního zásahu za pomoci tanků a stovek zakuklených Šlachtových policistů proti těžce pracující sekretářce premiéra Zločase, který vedl k pádu jeho vlády, nejspíše bychom zde dnes žili v naprostém blahobytu. Proti neustálému zlevňování cen zboží a služeb už dokonce musela zasáhnout Česká národní banka znehodnocením Koruny. To většinu z nás v pohledu na budoucí životní úroveň trošku znejistilo.

Lidé jsou vystresovaní. Ekonomka varuje před následky opatření ČNB

Podle předběžného odhadu, který ve čtvrtek zveřejnil Český statistický úřad, česká ekonomika opět klesá. Mezičtvrtletně se hrubý domácí produkt propadl o 0,5 procenta, oproti loňskému třetímu čtvrtletí dokonce o 1,6 procent. Analytici přitom očekávali pokračování oživení českého hospodářství, podle některých je to nepříjemné překvapení a studená sprcha.

Zdroj Parlamentní listy.cz Lidé jsou vystresovaní

Protože však nemáme takové vzdělání a rozhled, jako světově uznávaná ekonomka Šichtařová, opatření České národní banky jsme jen špatně pochopili, kdy „oslabení měny není zdražení“.

Intervence není zdražení, je to oslabení měny

„Pohybuji se na finančním trhu víc než deset let, ale nikdy jsem se nesetkala s tím, že by se o intervenci mluvilo jako o zdražení. Intervence je oslabení měny, to není totéž jako zdražení,“ vysvětluje ekonomka.

Zdroj Parlamentní listy.cz Lidé jsou vystresovaní

Po takto odborném vysvětlení z nás opadl veškerý stres a v klidu bychom si mohli užívat „nejlepšího období naší země, v jakém jsme kdy žili“, kdyby novinářské kanálie nešířily katastrofické poplašné zprávy o životní úrovni v České republice.

Hranicí chudoby je v Česku příjem pod 9683 korun měsíčně

Za člověka ohroženého chudobou se v Česku může počítat ten, jehož příjmy nepřesahují 116 196 korun čistého ročně, tedy 9683 korun měsíčně. V Česku se to týká asi 872 tisíc osob, což je 8,5 procenta všech osob bydlících v bytech.

Zdroj Novinky.cz Hranicí chudoby je v Česku příjem pod 9683 korun měsíčně

Každý sedmý Čech je ohrožen chudobou, spočítal Eurostat

Každý sedmý Čech je ohrožen chudobou a sociálním vyloučením. Velkým problémem je v Česku „těžká hmotná deprivace“, jíž je vystaven každý šestnáctý obyvatel země. Ukazuje to unijní statistika, zveřejněná statistickým úřadem Eurostat.

Zdroj Nivinky.cz Každý sedmý Čech je ohrožen chudobou

Podle nadějného okresního politika Martina Kupky (bývalý mluvčí ODS) jsou však tyto poplašné zprávy naprostý nesmysl, protože se máme dobře a jen si to myslíme, že se máme špatně.

Máme se dobře, ale často si myslíme opak

Mám neodbytný pocit, že jsme opravdu národem zarytých kverulantů. Podle většiny makroekonomických ukazatelů a dokonce i podle obyčejného pohledu do ulic měst a plných uliček mezi regály předvánočně vyzdobených obchodních domů se máme v naší zemi velmi dobře. Určitě patříme k materiálně vysoce nadprůměrně vybaveným částem planety. Dokonce si užíváme i mnohem podstatnějších hodnot lidské civilizace a kultury – svobody, demokracie, značné míry rovnosti mezi pohlavími či rasami, významné úrovně bezpečnosti.

Zdroj Parlamentní listy.cz Máme se dobře, ale často si myslíme opak

Pokud při pohledu do stolic (rozhodnutí) soudních stolic ve vašich věcech nebo při pohledu do peněženky nesdílíte názor nadějného okresního politika Martina Kupky (ODS), pak vězte, že se opravdu hluboce mýlíte. Skutečný konec „nejlepšího období naší země, v jakém jsme kdy žili“, by vypadal úplně jinak.

—————

Zpět


 


ADIKIA PODPORUJE

www.hnutiusvit.cz

Podrobný program ZDE


ZÁKLAD PRÁVA ČR

Teorie relativity práva

Spravedlnost je abstraktní pojem, který se dokáže v konkrétním případě projevem českého soudce naprosto vytratit.

E = mc3

Vice ZDE


ADIKIA PŘEDSTAVUJE
symbol zmrdství

bývalý premiér ČR
Petr Nečas

Otec, který se dobrovolně vzdal svých dětí.