27.06.2014 00:24

Je to nesmysl, ale zrušit to nehodlám

Máme zde další skvělý výsledek „pracovní schůzky“ kolaborantů z Unie otců s ministryní zlovůle Válkyní. Od šílené amnestie Šlohlpera Vrtošivého uplynul rok a několik měsíců a věznice už zase začínají praskat ve švech, přitom zločinci jako Šlohlpero, Rychetský, pazmrd Nečas a jeho domina Nagyová, Kalousek, Vondra, Parkanová a stovky dalších stále běhají na svobodě. Je to vysvětlováno tím, že se pětina amnestovaných opět vrátila zpět do vězení.

S vyhlášením amnestie Václava Klause vyšlo z věznic celkem 6 443 lidí. Podle statistik z poloviny března letošního roku se jich za mříže vrátilo 1172, přičemž většina z nich zamířila do výkonu trestu a zbylých 117 obviněných do vazby.

Stejně to nějak nesedí, protože to by zároveň o zbývající čtyři pětiny musela růst kriminalita, což by asi nikdo z nás nepřehlédl, byť je zde bezpečno jako v 60. letech v ulicích Bronxu. Přesto kriminalita opravdu roste, protože o výživném zde rozhoduje mravní lidský odpad v talárech jen podle svojí momentální nálady, v důsledku čehož zde máme tisíce pro společnost nijak nebezpečných neplatičů výživného, kteří jsou zavíráni do kriminálu.

Válknyě by úajně nerada, aby opět došlo k přeplnění věznic a po poradě s předsedy soudních stolic dospěla k závěru, že řešením je ukládání alternativních trestů a zrušení věznic do čtyř typů. Do popředí se tedy opět dostává zrušená zakázka na elektronické náramky (já to tušil, že se najde nějaký důvod pro navýšení zakázky). Soudy by také pachatele trestných činů posílaly do vězení, aniž by rozhodovaly, zda si trest odpykají ve věznici s dohledem, dozorem, ostrahou či zvýšenou ostrahou. O zařazování a přeřazování vězňů do různých režimů by rozhodovaly komise složené nejen z pracovníků Vězeňské služby, ale například i ze státních zástupců. Změnu zákona Válkyně plánuje předložit v příštím roce. Lze tak předpokládat, že neplatiči výživného budou zařazováni do věznic se zvýšenou ostrahou, protože nebudou mít peníze na úplatek pro „rozdělovací“ komisi a nebezpeční zločinci si budou odpykávat tresty ve věznicích s dohledem, protože jim trestná činnost vynesla pár mega a budou mít na úplatek.  

Část odborné veřejnosti v minulosti v souvislosti s přeplněností věznic údajně navrhovala, aby z trestního zákoníku zmizel trestný čin neplacení výživného. Právě neplatiči alimentů totiž tvoří početně významnou skupinu v mírnějších typech káznic. Válkyně ale takovou změnu navrhovat nehodlá. Soudní stolice už podle ní vědí, že ukládat těmto lidem nepodmíněné tresty není správnou cestou.

Zdroj VAGINA TV Věznice se opět plní

No řeknete, není to báječné, když už to vědí i soudní stolice? A pak že se zde vůbec nic neposunuje kupředu! Jen není úplně jasné, proč tedy soudní stolice nepošlou státní zástupce do prdele s obžalobou, ve které není žádná zmínka o tom, že byly neúspěšně vyčerpány všechny prostředky civilního práva na vymožení výživného (exekuce). Zřejmě ani profesorka trestního práva Válkyně netuší, co je to subsidiarita trestní represe a právní experti z Unie otců jí to nedokázali vysvětlit.

Asi by tedy opravdu bylo lepší, kdyby tu veskrze nemoudrou tlachavou tetu vyhnali z vlády sviňským krokem. Eufemisticky by se to mohlo nazvat odsunem...

—————

Zpět



 


ADIKIA PODPORUJE

www.hnutiusvit.cz

Podrobný program ZDE