27.03.2013 20:53

Ještě větší blbec, než jsme doufali

To je název jedné české komedie, který však výstižně popisuje většinu současných politiků. Do řádných voleb je ještě poměrně daleko, ale předvolební kampaň začala už teď. Podporu rodin, živnostníků či snižování deficitu státního rozpočtu ve svém programu mají všechny strany a tak je potřeba voliče nalákat na něco úderného. Zároveň to však nesmí být silně vyhrocené téma jako je výživné či nepřizpůsobiví občané.   

Po socanském blbovi Mládkovi, který označil živnostníky za parazity a lidoveckém daňovém „expertovi“ Jurekčovi, který vykřikuje o diskriminaci živnostníků a zároveň chce snížit jejich výdajové paušály, se národu předvádějí další ještě větší blbci, než jsme doufali.

ODSáčtí šmejdi se střemhlav řítí na politické smetiště, vyhrožování převzetím moci komoušema už absolutně nezabírá a tak šmejd Kuba přišel s nápadem, kterým trumfnul dokonce i předlistopadový komunistický režim. Ten dával rodinám téměř bezúročené půjčky na vybavení bytu. Kuba chce nalákat voliče na možnost odečíst si náklady na rekonstrukci bytu z daní.  

"V podstatě bychom na krátkou přechodnou dobu několika měsíců umožnili občanům, kteří nepodnikají, jsou normálně zaměstnaní a rozhodnou se investovat do stavebních úprav svého bydlení, aby si takovou investici mohli odečíst od základu daně."

Zdroj Novinky.cz ODS chce navrhnout daňový odpis u investice do vlastního bydlení

Pokud pomineme skutečnost, že je to s ohledem na prázdnou státní pokladnu zjevný nesmysl, může s takovým nápadem přijít skutečně ještě větší blbec, než jsme doufali,  který absolutně netuší realitu života sprostých občanů. Je sice moc pěkné si z daní odečíst náklady na rekonstrukci bytu, ale problém je, že většina sprostých občanů žije od výplaty k výplatě a na úhradu nákladů na rekonstrukci bytu už jim nezbývá ani koruna.

Šmejd Kuba si svým nápadem nijak nezavdá s levicovými (či spíše hloupě závistivými) názory lidí v zaměstnaneckém poměru, kteří živnostníkům závidí, že si ve výdajích mohou odečíst kde co (mobil, auto apod.) To sice mohou, ale základním předpokladem je, že si nejdříve na „kde co“ musejí vydělat peníze, protože bez dokladu o nákupu si do nákladů nelze dát ani korunu.

A s hloupostmi nezaostávají ani socani. Socan Ladislav Šincl zase přišel s nápadem, že pokud připadne státní svátek na víkend, má být místo něj pracovní volno jiný den v týdnu. To je báječný nápad. Většina lidí totiž v pátek odejde obhospodařovat svoje venkovské latifundie a na nějaký státní svátek všichni vykašlou. Kdyby ale byl státní svátek přesunut doprostřed pracovního týdne, jistě by byla plná náměstí státní svátek oslavujících občanů. Ani škodní nebudou, protože jde o překážku v práci, kterou hradí zaměstnavatel.

Zákoník práce

§ 115 Mzda, náhradní volno nebo náhrada mzdy za svátek

 (3) Zaměstnanci, který nepracoval proto, že svátek připadl na jeho obvyklý pracovní den, přísluší náhrada mzdy ve výši průměrného výdělku nebo jeho části za mzdu nebo část mzdy, která mu ušla v důsledku svátku.

A tak by se zase mohl najít jiný politik, který by chtěl nalákat voliče z řad zaměstnavatelů na obrácený princip socana Šincla. Na místo státního svátku, který připadne na pracovní den, se půjde do práce o víkendu a bez náhrady mzdy, aby se to srovnalo.

Socan Šincl, ale úplně zapomněl na živnostníky. To jsou také občané tohoto státu a měli by mít stejná práva jako všichni ostatní. Alespoň tak se to píše v Ústavě ČR. Státní zaměstnancům vyplatí mzdu za svátek stát. Proč by tedy měl živnostník oslavovat státní svátek zadarmo a ještě ze svých daní platit státním zaměstnancům náhradní mzdu za státní svátek?

Neměli by spíš politici uvažovat o zrušení pracovních nedělí, jako je to ve většině civilizovaných států, aby lidi měli čas na rodinu a aktivní odpočinek v přírodě, na místo toho, aby se camrali s dětmi po obchodních centrech? A jistě by se našla i celá řada jiných smysluplnějších úprav zákonů ve prospěch rodin s dětmi.  

—————

Zpět


 


ADIKIA PŘEDSTAVUJE
ministr spravedlnosti ČR
JUDr: Pavel Blažek

Vyšší kultura se hned pozná!


ADIKIA PŘEDSTAVUJE
 I. náměstek ministra
 
JUDr. Daniel Volák

„Všichni soudci jsou čestní lidé a profesionálové“, ruku do ohně by za to dal.

596 soudců
členů zločinecké KSČ

Bašty komunistů v justici