10.05.2014 16:55

Klára Samková Konečná

Stalo se, co muselo se stát, pokud hnutí Úsvit nechtělo skončit na politickém smetišti.

Vyjádření předsedy hnutí Úsvit Tomia Okamury ke kandidatuře a kauze Kláry Samkové

Po zvážení všech pro a proti jsme se rozhodli vyzvat Kláru Samkovou k odstoupení z kandidátky hnutí Úsvit do Evropského parlamentu. Konkrétní informace, které jsme získali ohledně její kauzy s Českou spořitelnou, jsou pro Úsvit natolik závažné, že jsme museli přistoupit k tomuto kroku.

Rádi bychom dali tímto Kláře Samkové prostor důstojně odstoupit, avšak pakliže Klára Samková tento prostor nevyužije, budeme muset přistoupit v pondělí k vyškrtnutí z kandidátky.

Jedničkou kandidátky bude dosavadní dvojka – ing. Roman Škrabánek, ekonom a prezident Asociace českých cestovních kanceláří a agentur.

Chceme dát všem občanům České republiky zcela jasně najevo, že hnutí Úsvit chce měnit politickou kulturu v naší zemi a že klademe stejná etická měřítka na politické konkurenty i na sebe.

I když samozřejmě nelze srovnávat tuto kauzu například s kauzou OKD, kdy premiér Sobotka zcela prokazatelně napomáhal okradení státu o miliardy.

V každém případě chceme dát voličům jasný signál, že na naše kandidáty klademe ty nejvyšší nároky a jsme skutečně čerstvým větrem do zatuchlých vod české politiky.

A nepřipustíme, aby o našich kandidátech panovaly ty nejmenší prokazatelné pochybnosti.

Tomio Okamura – předseda hnutí Úsvit přímé demokracie

Zdroj hnutí Úsvit přímé demokracie

Všechny úvahy pro a proti byly naprosto zbytečné, protože „cikánská advokátka“ byla pro většinu lidí nevolitelná a jejím vyškrtnutím z kandidátky může hnutí Úsvit jedině získat.

—————

Zpět




ADIKIA PODPORUJE

www.hnutiusvit.cz

Podrobný program ZDE